Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2017. 13:24 >> 12:55
4

ZA NEDOLIČNO PONAŠANJE

Kazna za poslanike i do 50 odsto plate

Poslovnik o radu Skupštine, čije su izmjene i dopune usvojene na sjednici parlamenta u četvrtak, predviđa rigorozne kazne za nedolično ponašanje poslanika, koje se kreću i do 50 odsto njihove plate.

Poslanik Demokratske partije socijalista i jedan od predlagača izmjena, Jovanka Laličić, kazala je agenciji Mina da će se izmijenjeni Poslovnik primjenjivati već od narednog zasjedanja Skupštine.

„Razlog za donošenje ovakve odluke je, nažalost, nedolično ponašanje poslanika u holu i u sali Skupštine u posljednje vrijeme, i što se pokazalo da postojeće odredbe u Poslovniku nijesu pokrivale sve moguće situacije koje su se javljale u praksi“, pojasnila je Laličić.

Zato se, kako je kazala, pribjeglo izmjenama i dopunama koje su bile nužne, a tiču se održavanja reda na sjednici Skupštine i radnih tijela.

„I ne samo na održavanje reda u sali Skupštine, nego i u holovima i svim drugim prostorijama u zgradi parlamenta“, istakla je Laličić.

Prema njenim riječima, predviđene su, pored opomena, i mjere udaljenja, kao i novčane kazne, koje su različite u različitim situacijama, i kreću se od deset do 50 odsto od plate poslanika.

Predviđeno je da se poslanik kojem je izrečena opomena kažnjava sa deset odsto, a onaj kome su tokom iste sjednice izrečene dvije opomene sa 20 odsto od plate.

Poslanik kojem je oduzeta riječ biće kažnjen novčanom kaznom u visini od 40 odsto poslaničke plate.

Najvišom novčanom kaznom od 50 odsto plate biće kažnjen poslanik kojem je izrečena mjera udaljena sa sjednice.

„Rigorozne su kazne, pokrivene su sve moguće situacije i nadamo se da će to djelovati stimulativno na ponašanje poslanika“, kazala je Laličić.

Kako je pojasnila, Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Crne Gore, i biće je moguće primijeniti već na narednom zasjedanju Skupštine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније