Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 07. 2017. 16:12   >>  16:56 1

ODGOVOR DEMOSA

"Danilović demagoški izbjegava dijalog"

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa, Goran Danilović, umjesto da ispuni političku i statutarnu obavezu da dođe na sjednicu Predsjedništva, demagoški izbjegava dijalog i demokratsko suočavanje sa kolegama, saopšteno je iz te stranke.

Danilović je danas, uoči sjednice Predsjedništva Demosa, pozvao još jednom lidera stranke Miodraga Lekića da podnese ostavku, navodeći da će, ukoliko Lekić podnese ostavku, odmah isto učiniti i on.

"Umjesto da ispuni političku i statutarnu obavezu da dođe na sjednicu Predsjedništva, na stranačkom tijelu „koje je najviši politički organ stranke između sjednica Glavnog odbora“ (član 39. Statuta), Danilović kukavički i demagoški izbjegava dijalog i demokratsko suočavanje sa kolegama iz Predsjedništva“, saopšteno je iz Demosa.

Kako navode, „očigledno uplašen možda i postiđen Danilović, kao glavni inspirator i organizator primitivnog razbijanja stranke i kršenja Statuta, čime je već nanio ogromne štete Demosu“, neće da čuje mišljenja članova Predsjedništva.

"Sasvim dovoljno da javnost zaključi o čemu je riječ. Dovoljno jasno i članovima Demosa kojima Danilović poslednjih nedjelja besomučno pokušava da manipuliše nastojeći da ih uvuče u svoje lične planove“, navode iz Demosa.

Kako dodaju, „svjestan očajne pozicije, bježeći od nje, Danilović, pored kukavičluka, pokušava, u kombinaciji demagogije i ličnih kompleksa, da opet providno i tragikomično skrene pažnju ka opsesivnoj temi „Lekić i on“ koji treba nešto da urade“.

"U Demosu podržavamo stav našeg predsjednika da ga u toj pretenziji ignoriše i da ga uputi na odgovornost koju nosi kao akter pokušaja razbijanja Demosa - što bi vjerovatno čuo danas kada bi imao hrabrosti da uvaži riječi slobodnih članova stranke koji ne pripadaju onom dijelu koji je, prema najnovijoj skandaloznoj izjavi samog Danilovića, on privatizovao“, zaključuje se u reagovanju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније