Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2017. 14:06 >> 13:44
2

DANILOVIĆ POZIVA

Lekiću, podnesimo ostavke

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa, Goran Danilović, pozvao je lidera te stranke Miodraga Lekića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Demosa, navodeći da će i on podnijeti ostavku nakon što to učini Lekić.

 

"Uoči opet zakazane sjednice Predsjedništva Demosa u gotovo nevjerovatnom sastavu, a nakon osam mjeseci trajanja u sasvim drugačijem formatu, koje ima namjeru da mimo Statuta preuzima ingerencije drugih stranačkih organa ponavljam javno i poslednji put poziv gospodinu Lekiću da podnese ostavku na mjesto predsjednika, a nakon njega ja ću uraditi isto i to odmah", Danilović.

Time bi, kako je rekao, njihova zajednička odgovornost za stanje u Demosu bila okončana na moralan način.

"Umjesto suprotstavljanja volji većine Glavnog odbora i ogromnoj većini naših opštinskih odbora, gospodin Lekić treba da povuče korektan i mudar potez i da prestane da brani Demos od Demosa. Spreman sam i da potom ni jedan od nas dvojice ne učestvuje u unutarstranačkom izbornom procesu koji će se okončati izbornom Skupštinom zakazanom zahtjevom većine članova GO i planiranom za 27. avgust. Ja ću i u tom slučaju ostati član Demosa i dati punu podršku novom rukovodstvu Stranke koje bi se izabralo u stranačkoj proceduri", rekao je Danilović.

On je saopštio da ovu javnu ponudu čini u trenutku kada ogromna većina Demosa u svim naših strukturama snažno podržava politiku Izborne Skupštine.

"Što mi čini čast, ali i svjestan činjenice da je predsjednik Lekić prenebregao obavezujuće rokove, ignorisao Statut i pokušava da izbjegne izborni proces. Ukoliko i ovaj poziv gospodinu Lekiću bude odbijen, kao i prethodni, ćutanjem i nastavkom razbijanja Demosa kroz vrijeđanje stranačkih funkcionera, kao predsjednik IO Demosa, izabran na Skupštini, biću prinuđen da na statutaran način odlukama Izvršnog odbora branim dostojanstvo većine i obezbijedim unutarstranački izborni proces u svim segmentima", poručio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније