Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

25. 07. 2017. 08:15 >> 07:48
3

PROŠLE GODINE

Pozitivna u minusu 128.000 eura

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj, uz skretanje pažnje na reviziju pravilnosti Pozitivne za prošlu godinu.

Ta partija je prošlu godinu završila u minusu 127.982 eura - prihodi su bili 475.812 eura, a rashodi 603.794 eura. Za izbornu kampanju su dali 190.000 eura sopstvenih sredstava, a iz budžeta su dobili 24.605 eura.

"Porez na lična primanja treba obračunavati, obustavljati i uplćivati prilikom svake isplate primanja, prema propisima koji važe na dan isplate. Treba evidentirati sve poslovne transakcije na osnovu vjerodostojne i potpune knjigovodstvene dokumentacije", navodi se u izvještaju koji su sačinili članovi Senata Nikola Kovačević i Zoran Jelić.

"Partija 3.844 eura troškova reprezentacije, plaćenih preko kartice, nije pravdala adekvatnom i potpunom dokumentacijom - prezentirani su bančini izvodi, ali nijesu priloženi računi za pravdanje troškova, što nije u skladu sa Zakonom o računovodstvu", navodi se u izvještaju.

U izvještaju se takođe navodi da je Pozitivna realizovala sve preporuke iz izvještaja o reviziji za 2015.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније