Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 07. 2017. 12:10 >> 11:48
8

DANILOVIĆ O IZBORIMA

Opozicija da stane iza jednog kandidata

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović saopštio je da su predsjednički izbori prilika da cijela opozicija stane iza jednog, nestranačkog kandidata, i na jednu opozicionu i jedinstvenu listu poslanika.

"Niko više ne pominje, kao da smo preko noći zaboravili, da novi parlamentarni izbori moraju biti najkasnije sa predsjedničkim na proljeće.
Bila bi to jedinstvena prilika da cijela opozicija, nakon izborenih fer uslova, stane iza jednog, nestranačkog kandidata za predsjednika CG i na jednu opozicionu i jedinstvenu listu poslanika. To bi omogućilo da različite opozicione strukture budu zadovoljne i da lakše možemo dogovoriti zajednički nastup", kazao je Danilović.

Kako je istakao, trenutno najjače opozicione liste na taj način bi mogle predložitii ili kandidata za predsjednika Crne Gore ili kandidata za premijera, a po istom principu i manji subjekti bi dobili podršku da njihovi najbolji kadrovi budu, srazmjerno snazi, nosioci lista i kandidati za gradonačelnika, odnosno predsjednike opština, na nekim od lokalnih izbora koji će se iduće godine održati istovremeno u više od deset gradova u Crnoj Gori.

"Samo razumna politika i racionalan dogovor unutar opozicije mogu donijeti pobjedu nad DPS-om. Iskustvo nas uči da samo nestranačka ličnost može u predsjedničkoj utakmici pobijediti bilo kojeg kandidata vlasti i otvoriti put jedinstvenoj opozicionoj listi da bude pobjednička na parlamentarnim izborima. Za uspjeh je prije svega neophodan dogovor Demokratskog fronta i Demokrata kao dvije najorganizovanije i najjače opozicione strukture, a bez dogovora svi ćemo biti gubitnici. Preduslov za sve, međutim, je istrajavanje na poštenim uslovima za izbore, na kontroli biračkog spiska i državnih resursa, na kontroli Vlade i to blagovremenoj.U suprotnom sve će se pretvoriti u unutaropoziciono takmičenje koje će skupo koštati i nikad više nećemo osvojiti 39 opozicionih mandata", poručio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније