Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 07. 2017. 08:12   >>  08:45 36

OSNOVNO TUŽILAŠTVO

Traže skidanje imuniteta za 4 poslanika DF-a

Crnogorski poslanici uskoro će se izjašnjavati o skidanju imuniteta za četvoro poslanika Demokratskog fronta zbog incidenta u holu Skupštine u februaru ove godine, pišu Vikend novine.

Zahtjev za skidanje stigao je od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da su poslanici Fronta “izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”.

Prema informacijama Vikend novina, zahtjev je proslijeđen predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću, pa je za očekivati da se poslanici o tome izjasne tokom naredne sedmice.

“Završen je izviđaj u predmetu formiranom povodom incidenta koji se dogodio 15.2.2017.  u holu Skupštine Crne Gore. Skupštini Crne Gore podnesen je zahtjev za ukidanje imuniteta protiv četiri poslanika, za koje je u izviđaju utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”, navedeno je u odgovorima Osnovnog državnog tužilaštva na pitanja Vikend novina da li je završen izviđaj o incident u parlamentu nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, te kada će tužilaštvo odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti istragu.

Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, među poslanicima za koje se traži skidanje imuniteta su Marina Jočić, Milutin Đukanović i Branko Radulović.

Jočić je, podsjetimo, ošamarila poslanicu DPS Martu Šćepanović, što je poslanica Fronta priznala na saslušanju, navodeći da se radi o “političkom šamaru”.

Prijetnjama bio izložen predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja kojem je prijećeno da će mu polomiti i drugu nogu.

Verbalno je napadnut bio i poslanik DPS Miodrag Vuković, a sve što se 15. februara dešavalo u holu crnogorskog parlamenta je snimljeno i dostupno je bilo i crnogorskoj i međunarodnoj javnosti.

Nakon incidenta u parlamentu, Osnovno državno tužilaštvo je formiralo predmet i saslušalo poslanike, među kojima i četvoricu iz DF – Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića i Marinu Jočić. Izviđaj je okončan krajem aprila ove godine.

Poslanici crnogorskog parlamenta skinuli su imunitet Mandiću i Kneževiću na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva zbog koje ih je optužilo za organizovanje kriminalne organizacije i pokušaj terorističkog napada 16. oktobra prošle godine, da dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Nakon toga, u junu ove godine, takođe po zahtjevu SDT, skinut je imunitet poslaniku DF Nebojši Medojeviću.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније