Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 22:54 >> 22:25

PREDALE AKREDITIVE

Ambasadorke Austrije i Filipina stupile na dužnost

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Republike Austrije Anna Jankovic, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi i novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Republike Filipina Maria Fe Tanabe Pangilinan, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

"Predsjednik je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima Crne Gore i Austrije, posebno afirmišući činjenicu da je Austrija treći najveći investitor u Crnoj Gori", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je, kako se navodi, ukazao na mogućnosti daljeg unapređenja saradnje, naročito u turizmu i enrgetici.

"Saopštio je zahvalnost za kontinuiranu podršku Austrije našim evropskim integracijama, te je u svijetlu činjenice da će Austrija u drugoj polovini 2018-te godine predsjedavati EU, podsjetio da Crna Gora u narednoj godini očekuje ubrzano zatvaranje pregovaračkih poglavlja", piše u saopštenju.

Austrijska ambasadorka takođe je ocijenila da su kvalitetni odnosi dvije države, ističući da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integraciije Crne Gore i prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona.

"Saglasila se da treba zajednički iskoristiti prostor unapređenja ekonomske saradnje", dodaje se u saopštenju.

Vujanović je tokom susreta sa novoimenovanom ambasadorkom Filipina kazao da je neophodno posvetiti se unapređenju saradnje Crne Gore i Filipina.

"Konstatovao je potrebu boljeg predstavljanja mogućnosti saradnje, naročito u ekonomskoj sferi, kroz biznis forume i ohrabrivanja direktnog kontakta među privrednicima, ali i zaključenje međudržavnih ugovora za obezbjeđenje kvalitetne saradnje", kazali su iz kabieta predsjednika.

Filipinska ambasadorka istakla je da će svoju diplomatsku misiju posvetiti unaprjeđenju ukupne saradnje Crne Gore i Filipina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније