Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 18:54 >> 18:31
2

DPS SAOPŠTIO

Jokić prikriva nekompetentnost novih zaposlenih

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, jutros je obmanuo građane Kotora kada je gostujući u emisiji na radiju Kotor kazao da je službenicima Opštine zabranjen rad samo zbog nepoznavanja rada na računaru, saopštio je Opštinski odbor DPS Kotor.

Iz kotorskog DPS-a kažu da je izvještaj Upravne inspekcije daleko precizniji od toga, "što Jokić izbjegava da kaže, kako bi prikrio svoje greške i nekompetentnost ljudi koje je imenovao da obavljaju poslove u lokalnoj upravi".

"Nakon nalaza Upravne inspekcije i dostavljenog obavjestenja, ne čudi što su svi imenovani funkcioneri: Jovan Ristić, Ana Radović, Nađa Al Saraj, Petar Đakonović, Nenad Popović, Vladimir Bujišić, Ida Waldegg, Marina Bjelja, Jelena Vukasović, Zoran Živković i Rato Brajković imenovani suprotno propisima. Da smo znali da je na mjesto Savjetnika Predsjednika za pravne poslove angažovan recimo Jovan Ristić, koji nema diplomu fakulteta, a još manje Pravnog, ne bismo trošili državne kapacitete i angažovali Upravnu inspekciju, već bismo tu činjenicu sa žaljenjem podjelili sa našim sugrađanima", navode u DPS-u.

Još više, kako navode, brine činjenica što je Ristić, svojom savjesnošću i znanjem, napravio pravni ršum, savjetovavši opet pravnika i predsjednika Jokića o najboljim rješenjima za ovakvo rasulo u lokalnoj samoupravi.

"Isti sada, čekajući diplomu fakulteta, uči od dosadašnjeg sedmogodišnjeg v.d. Direktora stručne službe Turističke organizacije, kako da prebrodi jaz do diplome i zauzme poziciju Direktora. Da li se radi o partijskom zapošljavanju, prosudite sami, a da se radi o neznanju i zloupotrebi državnih resursa, ponovo podsjećamo na nalaz upravne inspekcije (u prilogu original dokumenta), koji jasno navodi da navedeni kadrovi za mjesta na koja su imenovani, pored nepoznavanja rada na računaru nemaju stečenu kvalifikaciju (nijesu završili fakultet), nemaju obavljeno stručno osposobljavanje, nemaju položene državne ispite, nemaju potreban broj godina raadnog staža za odgovorna mjesta na koja su imenovani i još mnogo uslova koje treba da ispunjavaju. Još im samo fali da imaju problem sa tuđim državljanstvima, ali tu ih je odmijenio predsjednik Opštine Demokrata, građanin Republike Srbije Vladimir Jokić", zaključeno je u saopštenju DPS-a, uz koje šalju i fotografije kao dokaze za njihove tvrdnje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније