Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

21. 07. 2017. 07:42 >> 08:11
17

KNEŽEVIĆ NAJAVIO

Opoziciji ćemo ponuditi proteste

Ostatak opozicije izgleda intenzivno navija za Milivoja Katnića i osuđujući presudu, ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori

Knežević je, govoreći o narednim potezima političkog djelovanja opozicije, najavio da će DF ponuditi opozicionim partijama za jesen organizovanje serije protesta i kazao da, ukoliko odbiju, "javno će imenovati kočničare opozicione saradnje i povući poteze koji će ih potpuno raskrinkati".

On je rekao da je odgađanje glavnog pretresa isključivo je posljedica nezakonitog postupanja specijalnog državnog tužioca, koji je počeo montirani proces protiv mog doskorašnjeg advokata Gorana Rodića, kako bi došao do naše komunikacije koja se odnosila na pripremu moje odbrane.

"Imajući u vidu da je Milivoje Katnić našu komunikaciju objavio na zvaničnom sajtu Tužilaštva, a prije toga montirane segmente u pojedinim medijima, bio sam prinuđen da opozovem punomoćje Goranu Rodiću i imenujem novog advokata. Iako mi nije cilj odgađanje pretresa, morao sam poštovati stav mog novog branioca da mu je potrebno vrijeme da se upozna sa 12.000 stranica u predmetu državni udar. Zato ovo odgađanje ne predstavlja nikakvu opstrukciju, niti ima bilo kakvu vezu sa odnosima unutar opozicije. Jer, kao što je mogla da primijeti cjelokupna javnost, ostatak opozicije izgleda intenzivno navija za Milivoja Katnića i osuđujuću presudu", kazao je Knežević za Pobjedu.

Smatra da početak suđenja u septembru i zakazanih 11 ročišta u tom mjesecu ima za cilj da DF bude onemogućen da se bavi redovnim političkim aktivnostima, između ostalog, i pripremama za izbore u Mojkovcu.

"Glavna strategija režima je da nas u ubrzanom postupku osudi ne bi li onda krenuo i u formalno pravnu zabranu DF-a kao najjačeg opozicionog saveza i protivnika Mila Đukanovića u susret predsjedničkim i lokalnim izborima 2018, jer je svakome jasno da samo DF i njegov kandidat kao nestranačka ličnost, mogu pobijediti Mila Đukanovića. Zato smo mi spremni na bespoštednu političko pravnu borbu i u sudnici i van nje. I uvjeren sam da nas većinska Crna Gora već sad doživljava kao pobjednike u ovom montiranom procesu", tvrdi Knežević.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније