Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2017. 17:09   >>  16:41 2

DOBROSUSJEDSKI ODNOSI

Svaki uspjeh CG je uspjeh regiona

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) su primjer susjeda sa izvanrednim političkim odnosima i bez otvorenih pitanja, što predstavlja najbolju osnovu za dalji ekonomski razvoj i razmatranje svih drugih tema od interesa za građane tih država.

To je zaključeno na današnjem sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića, sa zvaničnicima BiH u Sarajevu.

Brajović je razgovarao sa predsjedavajućima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH Šefikom Džaferovićem i Barišom Čolakom, kao i članovima kolegijuma oba doma PS BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, kao i sa članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem.

“Najviši zvaničnici BiH su naglasili da posjeta delegacije Skupštine Crne Gore daje dodatni impuls intenzivnijoj saradnji na svim nivoima, a evidentne uspjehe Crne Gore, s akcentom na članstvu naše zemlje u NATO, doživljavaju kao dodatnu mjeru sigurnosti i uspjeh cijelog regiona”, kaže se u saopštenju.

Brajović je naglasio da posjeta BiH predstavlja još jedan korak ka daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa, a da parlamentarna saradnja otvara put ka napretku u ekonomiji koja vodi boljitku života građana dvije države.

“Brajović je kao primjer dobre saradnje naveo potpisivanje ugovora o državnoj granici između Crne Gore i BiH kao prvih zemalja iz regiona koje su to učinile, a predstoji i potpisivanje niza sporazuma iz oblasti socijalne politike, visokog obrazovanja, saradnje diplomatskih predstavništava”, navodi se u saopštenju.

Brajović je naglasio da će Crna Gora pružiti podršku BiH kao i svim svojim susjedima ukoliko pokažu interes na njihovom putu ka evroatlantskim i evropskim integracijama.

“Zajednički je zaključak da postoji mnogo modela za saradnju na putu ka Evropskoj uniji, ali da dinamika puta i članstva treba da se odvija individualno i na osnovu dostignuća svake države pojedinačno”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornici su zaključili da postoji prostor i za unaprjeđenje bilateralne i regionalne saradnje zajedničkim nastupom u pretpristupnim fondovima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније