Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

17. 07. 2017. 07:44   >>  07:16

KRAPOVIĆ PORUČIO

Ako treba, idemo na izbore

Prvi čovjek Opštine Budva Dragan Krapović kaže da na ultimatume i trule kompromise neće pristati i da, ako je to rješenje, i ako nema većinsku podršku, treba ići na izbore.

 

Krapović je Dnevnim novinama kazao da je vlast u Budvi počela da radi i donosi rezultate, i da svako ko negira ove činjenice nije dobronamjeran. On dodaje da ne gaji iluzije da se radi o idealnoj vlasti, ali njihov rad, smatra, donosi značajne pomake Budvi i Crnoj Gori.

Ipak, ako ne postoji podrška za tako nešto, kaže Krapović, onda je vrijeme za nove izbore.

"Što se mene tiče, nema problema, ja sam spreman na izbore, ali odgovornost je na onima koji to traže i oni treba da iniciraju izbore i preuzmu odgovornost. Što se mene i koalicije koju predstavljam tiče, ultimatum i trulih kompromisa neće biti. Mi smo stoprocentno spremni i naredni svemu pa i novim izborima ako je to put", rekao je Krapović za DN.

Do krize vlasti u Budvi je došlo kada nije mogla da se obezbijedi skupštinska većina, jer je nezavisni odbornik Stevan Džaković uslovio dalju podršku lokalnoj vlasti zahtjevom da stranke koje čine vladajuću većinu u Budvi pokrenu u Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Predsjednik budvanskog odbora DPS Srđa Popović smatra da je za trenutno stanje u Budvi kriva vlast koja se, kako kaže, čitav period trajanja bavila samo DPS-om i njenim članovima i time, prikrivala nestručnost, nesposobnost i nezrelost.

“To je vlast koja počiva isključivo na mržnji prema DPS, pravnom nasilju, bahatosti i koja je osuđena da ode u opoziciju. Toliki broj konstituenata koji su na vlasti u Budvi sigurno ne može ništa značajno uraditi jer njihovi ciljevi, apetiti i ambicije nisu jednaki”, rekao je Popović za DN.

Dragan Krapović, na drugoj strani, smatra da je u pitanju konglomerat političkih partija sa jednim nezavisnim odbornikom, gdje svako političko trvenje, ostavlja posljedice po građane i privredu Budve i Crne Gore. Zbog toga, smatra on, još uvijek nije vrijeme za izbore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније