Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

12. 07. 2017. 22:25   >>  21:58

ČESTITKA BEČIĆA

"Najuzvišeniji datum u istoriji CG"

"Najuzvišeniji datum u našoj istoriji svim ljudima koji su svoju sudbinu vezali za Crnu Goru mora da služi na čast, ali i kao opomena da naši slobodarski preci nijesu svoje živote položili da bismo mi sada bili fizički slobodni, ali bez istinske, duhovne i slobode misli", navodi se u čestitki koju je povodom 13. jula, Dana državnosti, građanima uputio lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je kazao da su Berlinski kongres 1878. i Ustanak crnogorskih građana protiv fašizma i stranog okupatora 1941. godine dva kamena temeljca državnosti Crne Gore, koje povezuje upravo sjutrašnji datum. 

"Osim što se njima omeđila crnogorska državnost za sve vremena, crnogorski narod je sebe uznio među one koji se ne daju u lance vezati", kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, fašizam, kao najveće zlo prošlog vijeka, čija nedjela se i danas uzimaju kao reper za nezamislivo, suludo i monstruozno ponašanje ljudi prema ljudima, u Crnoj Gori odmah je naišao na otpor.

Bečić ističe da iako se sa razlogom na nju može i tako gledati, država nije metafizička, već stvarna tvorevina - uz prelijepe planine, rijeke i more, država su svi njeni građani, koji zaslužuju da se poštuju sva prava koja im garantuju Ustav i najviši akti međunarodnog prava. 

"Zato, Crna Gora je zaslužila da joj se ova generacija oduži tako što će izvojevati još jednu slobodu, neuporedivo manju u odnosu onu za koju se borila u XIX i XX vijeku, ali koja će u modernoj crnogorskoj istoriji zauzeti značajno mjesto kao ona koja je nastupila nakon tri decenije vještačkog pluralizma, ali stvarnog jednoumlja", naveo je Bečić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније