Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

11. 07. 2017. 12:15   >>  11:47 2

BUDVANSKA URA

"Dogovorom riješiti krizu"

URA smatra neodgovornim izazivanje bilo kakve krize i nestabilnosti u budvanskoj vlasti, u jeku turističke sezone i nakon svega sedam mjeseci pokušavanja da se saniraju ogromni naslijeđeni problemi, koje je za sobom ostavila prethodna vlast Demokratske partije socijalista (DPS), oličena u tadašnjim organizovanim kriminalnim grupama, istakli su u budvanskom odboru tog građanskog pokreta.

„Bez obzira na različita mišljenja i pristupe svojestvene demokratskom društvu kojem težimo, URA poziva sve aktere budvanske vlasti na dogovor, oko svih pitanja koja jesu od suštinskog značaja za građane Budve“, istakli su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da je „tijesna odbornička većina i raznorodnost političkih subjekata koji je sačinjavaju, bila i ostala `meki trbu` nove budvanske vlasti“.

„Zahvaljujući tome, svaka Skupština će biti svojevrsni test stabilnosti i povod za opskurne napade na pojedince i koaliciju u cjelini. Biće tako čak i kada se pozitivni efekti neposredno mogu uočiti i kada se onemogućavaju gubici na mreži novčanih tokova opštine i javnih preduzeća, kao u nekom trulom vodovodnom sistemu“, saopštili su iz budvanskog odbora pokreta URA.

Kako su kazali, URA, koja u vlasti participira kao dio koalicije „Budva mora!“, ističu u tom odboru, od samog početka je sa krajnjom odgovornošču i kredibilnošću kadrova pristupila vršenju vlasti u svojim domenima.

„Opredijeljeni da gledamo u pravcu razvoja i da u svojim partnerima primarno vidimo svoje sugrađane, a ne ideološke protivnike, nismo se javno oglašavali ni kad smo bili manje ili više nezadovoljni, pa i povrijeđeni određenim efektima vlasti. A razloga je bilo dosta, počev od kvaliteta i stručnosti pojedinih kadrova, distribucije odgovornosti u pohvalama i kritikama, nedovoljnog planiranja i rasprave o predstojećim smjernicama razvoja grada, nepotrebnih demonstracija ideoloških stavova pojedinih subjekata“, podsjetili su iz pokreta URA.

Oni ističu činjenicu da u Budvi, kao ni u Crnoj Gori, proste personalne promjene „ne mogu donijeti zadovoljavajući kvalitet, čak ni kada ti pojedinci dolaze iz drugih partija“, te da razlog za takvo stanje leži u „slabim institucijama i čitavoj paleti mogućih opstrukcija, koje je proizveo sam sistem koji vlast grčevito i po cijenu urušavanja zemlje čuva već gotovo trideset godina“.

„O tome smo se osvjedočili kao partner u novoj vlasti. Jasno nam je da će tek kada iza nas bude nekoliko slobodnih izbornih procesa i nekoliko smjena vlasti biti manje opstrukcija sa viših nivoa vlasti i trulih kompromisa na nižim nivoima. Međutim, uprkos svim kontinuitanim prijetnjama i pritiscima, kojim su članovi pokreta URA i naša odbornica Božena Jelušić bili izloženi, uspjeli smo da u djelo sprovedemo volju građana Budve za promjenama“, podsjetili su iz budvanske URE.

Oni su istakli da su o svim uočenim problemima „na zajedničkim sastancima govorili jasno i precizno“, iako su se suočavali i sa "tajkunskim upozorenjima i latentnim prijetnjama".

„Nakon svega, a pogotovo nakon serije instruiranih napada svih onih kojima nije na srcu da vlast bude bolja i drugačija, ističemo da Građanski pokret URA sebe i dalje vidi kao konstruktivnog partnera u vlasti, spremnog da radi, ali i da kritikuje u skladu sa svojim predizbornim planovima i obećanjima datim građanima“, zaključili su u budvanskom odboru.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније