Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 07. 2017. 10:50 >> 10:21
2

ZA OPŠTINU ULCINJ

Cungu od Markovića tražio 300.000 eura

Predsjednik Opštine Ulcinj, Natif Cungu, zatražio je od premijera Duška Markovića donaciju od 300.000 eura za tu lokalnu samoupravu. To proističe iz dokumenta u kojem se Cungu obraća Markoviću, a koji je objavio Građanski pokret URA.

 

"Ovaj skandalozan zahtjev za donaciju, koji treba da se obezbjedi iz budžetske rezerve, predstavlja samo priznanje da koalicija sa Cunguom na čelu nije u stanju da sanira katastrofalno stanje u Opštini Ulcinj. Čak se u dopisu premijeru navodi da Opštini Ulcinj prijeti blokada funksionisanja organa lokalne uprave zbog nedostatka sredstava. Ovakav skandal potpuno je novina čak i u zemlji kakva je Crna Gora, s obzirom da se donacije u principu traže ako se dese vanredne okolnosti, kao što su zemljotresi, poplave ili druge elementarne nepogode", saopštili su iz Ure.

Iz ove političke organizacije navode da se Opština Ulcinj i javna preduzeća, čiji osnivač je Skupština Opštine Ulcinj, nalaze "u veoma teškoj finansijskoj situaciji".

"U opštini plate kasne tri mjeseca dok u nekim javnim preduzećima čak i preko godinu dana. Ali, polazeći od toga da se nalazimo u julu mjesecu, odnosno u mjesecu u kojem su primici opštine najveći, zaključak se nameće sam od sebe, a to je da velika koalicija nedomaćinski upravlja budžetom Opštine", navode iz Ure.

Da je stanje zabrinjavajuće, kako su kazali, potrvrdio je i ministar finansija Darko Radunović koji je, podsjećaju, odbio zahtjev Opštine Ulcinj za dodatnim kreditiranjem.

"Sve ovo ukazuje da su 'eksperti' doživjeli potpunu blamažu. Ako je to tako, kako lokalna vlast sama tvrdi, da nam prvi put u istoriji prijeti potpuna blokada organa lokalne uprave, onda pozivamo predsjednika da sazove sjednicu Skupštine i da informiše odbornike i javnost o tome. A ako nije, onda ovaj zahtjev za nas predstavlja samo pokušaj nastavka afere 'Snimak' odnosno pripreme za predstojeće lokalne izbore. Po svemu sudeći lokalna vlast na svaki način pokušava da nađe sredstva za predizborna asfaltiranja i šminkanje grada. Napominjemo da ćemo uredno o svemu obavijestiti javnost, a ukoliko bude potrebe, nadležne ćemo prijaviti i Specijalnom tužilaštvu", poručuju iz Ure.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније