Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 07. 2017. 11:33 >> 11:05
16

DF ODGOVORIO

Sloboda je u hrabrosti, a ne u pasošu

Demokratska partija socijalista (DPS) priznala je da je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, "samo hipnotisani janičar sultanata Đukanovića, koji Katnićem upravlja iz svog penthausa u Dubaiju", saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Ovaj politički savez, u odgovoru DPS-u nakon njihovog saopštenja da DF kuka zato što sada ne može u Rusiju, poručuje da sloboda nije u pasošu, nego u hrabrosti i odlučnosti da se brane vlastita uvjerenja.

"Za razliku od čitavog DPS-a, DF je slobodno putovao i na Istok i na Zapad. I nikog nije prevario. I nikakva oduzimanja pasoša liderima našeg saveza ne mogu zaustaviti suočavanje Đukanovića i njegove družine s pravdom, koja će ih ubrzo sustići. U DPS-u su već morali naučiti da sloboda nije u pasošu, nego u hrabrosti i odlučnosti da se brane vlastita uvjerenja. A kad već to dosad nijesu naučili, ostaje im njihov oprobani recept: bjekstvo za Beograd, i potom hitno odricanje od crnogorskog državljanstva", navode iz DF-a.

Iz DF-a su kazali da je nakon fijaska s obavezujućim uputstvom, od kojeg se Katnić neće povratiti, njegovu hajkačku ulogu preuzela "grupica anonimusa iz DPS-a, koja se, u strahu od konačnog obračuna, kuraži štancujući jeftina saopštenja, kao menažerija u potpalublju broda koji tone". 

"Do mozgova tih anonimusa ne dopire šta to znače hrabrost, jedinstvo i odlučnost DF-a da sopstvenim životima brani vlastita uvjerenja. Poznato je da je ta skupina bezličnih iz DPS-a dosad izdala i prodala svakog, na koga je prst uperio Milo Đukanović. A sad misle da baš one mogu DF-u dijeliti lekcije o čojstvu i junaštvu, a da nikad nijesu znale šta znači ni jedno ni drugo", saopštili su iz DF-a.

Navode kako je Crna Gora imala direktnu priliku da vidi kako su te "moralne gromade nedavno u Skupštini patosirane, i intelektualno masakrirane od poslanika DF-a".

"Zato se Katnić i sprema da zatraži nova ukidanja imuniteta ne bi li bar donekle ublažio duševne boli isfrustiranih poslanika DPS-a, koji se još ne povratiše od fijaska u direktnom sučeljavanju u Parlamentu.  Za razliku od svog šefa Đukanovića, njegovi poslanici su se bar pojavili u Skupštini, iako svjesni da su žrtvovani pioni, kao bombaši samoubice, koji su uspješno raznijeli jedino sami sebe", saopštio je DF.

Podsjećajući na to da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica obećala direktan televizijski prenos suđenja za državni udar, iz DF-a kažu da će im biti "nemjerljivo zadovoljstvo da za svjedoka predložimo Mila Đukanovića, jedinog koga je Rusija finansirala, i to sa najmanje 300 miliona eura, i zbog čije izdaje sad za kaznu poslanici DPS-a borave u nužnicima transfer-zone ruskih aerodroma". 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније