Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

08. 07. 2017. 07:49 >> 07:21
2

U VLADAVINI PRAVA

Orav: EU bi konkretne rezultate

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav ocijenio je da inicijativa o zajedničkoj eknomskoj oblasti u regionu može pomoći našoj zemlji na njenom putu ka članstvu u EU i ni na koji način nije alternativa tome.

Orav je, u susret Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu, naveo da će veća ekonomska integracija region učiniti atraktivnijim i konkurentnijim.

On je ocijenio da se pozitivni trend u procesu evropskih integracija Crne Gore nastavlja, podsjećajući da je do sada otvoreno 28 poglavlja i privremeno zatvoreno tri.

"Napredak u pristupnim pregovorima zavisi od Crne Gore i napretka ostvarenog na planu usklađivanja sa pravnom tekovinom EU. Posebna pažnja je potrebna u pravcu osiguravanja konkretnih i održivih rezultata u okviru priprema za članstvo u EU, naročito u oblasti vladavine prava, koja će nastaviti da određuje sveukupni tempo pregovora", rekao je Orav za Pobjedu.

Israkao je da će opipljivi napredak u ovoj i ostalim oblastima "koje mi nazivamo temeljnim pitanjima biti ključni za kretanje naprijed ka članstvu u EU".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније