Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavio: B.V. ]

07. 07. 2017. 15:33 >> 20:58
24

PREDSJEDNIŠTVO DF-A

Oduzimanje pasoša nastavak torture

Oduzimanje pasoša liderima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževića nastavak je torture crnogorskog režima nad DF-om, saopštilo je Predsjedništvo tog saveza.


Podsjećamo, Viši sud u Podgorici, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva, oduzeo je pasoše Mandiću i Kneževiću.

„Oduzimanje pasoša dobija posebnu dimenziju činjenicom da se ova vrsta torture sprovodi nad srpskim političarima iz Crne Gore, Mandićem i Kneževićem, pa predsjedništvo DF očekuje reakciju Srbije u ovom delikatnom nacionalnom i političkom, a ne pravosudnom slučaju“, naveli su iz DF-a.

Oni, kako su kazali, očekuju da Odbor za bezbjednost Skupštine Srbije utvrdi činjenice "u vezi sa eventualnim zloupotrebama djelova bezbjednosnih struktura Srbije u aferi državni udar od bezbjednosnih službi crnogorskog režima".

„Pošto suđenje za lažni državni udar počinje 19. jula i kako će biti omogućeni direktni televizijski prenosi, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić će lično moći pred ukupnom crnogorskom javnošću da pokaže na kakvim činjenicama počiva ova podla, smiješna i montirana politička ujdurma“, poručili su iz DF.

Predsjedništvo tog saveza je, kako je saopšteno, na današnjoj sjednici zaključilo da se progon DF-a u režiji Mila Đukanovića, Katnića i pojedinaca iz Višeg suda odvija nesmanjenom žestinom i da je stanje ostrašćenosti, mržnje i esktremizma u koje su zapale ove osobe izuzetno opasno za mir i stabilnost u Crnoj Gori.

„Nakon jučerašnje odluke vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, očigledno je kod Đukanovića i njegovog poslušnika Katnića eskalirao bijes i odmah se pristupilo 'kontramjerama' i novim elementima progona DF-a“, rekli su iz DF-a.

Kako su kazali, Demokratska partija socijalista i njen lider su više puta u zadnjih par godina izdali i prodali svoje najbliže saradnike.

„Iznenađenje je bilo strašno kada su se suočili sa činjenicom da DF nije samo koalicija različitih nacionalnih i političkih subjekata, već da je struktura koja ima porodičnu solidarnost i snažno stoji iza svakog svoga člana i spremni su po svaku cijenu da brane čast i dostojanstvo“, navode iz DF-a.

Ponosni su, kako su rekli, što su izgradili takvo međusobno poštovanje i što imamo konkretan plan za uspostavljanje drugačije Crne Gore, oslobođene od nemorala, kriminala, izdaje i korupcije.

U kontekstu plana promjena, lideri DF-a Mandić, Nebojša Medojević i Knežević, namjeravali su da narednih dana posjete najvažnije međunarodne adrese u Berlinu, Briselu, Parizu i Londonu, kako bi, kako navode, sagovornike upoznali sa dubinom političke krize u Crnoj Gori i državnim terorom koji crnogorski režim vrši nad najjačom opozicionom grupacijom, DF-om.

„Lideri DF su prije ovih susreta željeli da posjete Zagreb i na relevantnim adresama razgovoraju o montiranom državnom udaru, svjedoku saradniku Sinđi, kao i liku i djelu njegovog nalogodavca koji se lažno predstavlja samo kao Specijalni državni tužilac, iako njegova biografija o njemu svjedoči nešto potpuno suprotno od te važne državne funkcije“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prema njihovim informacijama, podatak da će prvi sastanak lidera DF biti u Zagrebu došao je do ljudi iz režima „i izazvao pravu pometnju i paniku, naročito kod Katnića i njegovog Đukanovića, koji su nalogodavci i inspiratori ove afere“.

„Nije teško zaključiti zbog čije nečasne prošlosti je Katnić toliko zabrinut sastancima koje su lideri DF-a planirali da održe na važnim međunarodnim adresama, i zato je trebalo na ovakav, grub i podao način to spriječiti“, saopšteno je iz DF-a.

Međutim, kako su ocijenili, samo neko ko je izgubio vezu sa realnošću i kome je drastično sužen nivo rasuđivanja može pomisliti da će, ograničavanjem kretanja i represivnim mjerama, onemogućiti da se utvrdi puna istina o pojedincima iz vrha pravosuđa i njihovim nezakonitim radnjama.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније