Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2017. 13:10 >> 12:43
4

BRAJOVIĆ APELUJE

Prijatelji da razumiju CG u NATO

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je da je članstvo u Alijansi važno i za region, te da je vrlo važno da takvu odluku Podgorice razumiju naši tradicionalni prijatelji.

                          

Brajović je danas razgovarao sa bjeloruskim kolegom Vladimirom Andrejčenkom.

"Imao sam danas veoma zanimljiv i koristan razogovor sa predsjednikom Predstavničkog doma parlamenta Bjelorusije, konstatovali smo da je ovo praktično početak našeg intenzivnijeg dijaloga, sa dominantnom pažnjom na parlamentoj saradnji", rekao je Brajović.

On je istakao da parlamentarna saradnja može da doprinese dodatnom unapređenju i ubrzanju političkih odnosa između Crne Gore i Bjelorusije, time i mnogo uspješnijoj ekonomskoj saradnji. 

"Moram da kažem da sam sa zadovoljstvom konstatovao da smo mi prijatelji koji dijele slična iskustva iz novije prošlosti i naravno da sam tokom razgovora istakao da je Crna Gora ostvarila jedan od svojih najvećih spoljnopolitičkih prioriteta, a to je članstvo u NATO. Istakao sam da je ta okolnost izuzetno važna za Crnu Goru, da je siguran sam veoma važna za region, ali da je vrlo važno i potrebno da imamo dobro razumijevanje tog crnogorskog poteza kad je riječ o našim tradicionalnim prijateljima", kazao je Brajović.

U saopštenju iz kabineta predsjednika parlamenta saopšteno je da je tokom susreta dvojice zvaničnika je konstatovano da postoje brojne teme za tek započeti razvoj bilateralnih odnosa dvije zemlje. 

"Parlamentarna saradnja, sa formiranim grupama prijateljstva predstavlja odličnu osnovu za dalji razvoj političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje, među kojima ne postoje otvorena pitanja, saglasili su se predsjednici parlamenata", navodi se u saopštenju.

Brajović je, kako se navodi, istakao da obnova državnosti Crne Gore, kao i članstvo u NATO i proces evropske integracije doprinose razvoju dobrih odnosa u regionu Jugoistočne Evrope i šire, pri čemu je iznio stav da se razumijevanje prirodno očekuje i od tradicionalnih prijatelja.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je, takođe, pozdravio doprinos Bjelorusije za mirno rješavanje krize u Ukrajini i Nagorno Karabahu.

Predsjednik Nacionalne skupštine Bjelorusije je naglasio da ova zemlja svojom nezavisnom, održivom i predvidivom politikom na unutrašnjem i spoljašnjem planu, može predstavljati most između Istoka i Zapada.

"Na planu ekonomskih odnosa, konstatovan je potencijal u brojnim oblastima, među kojima prednjači turizam sa sve većim brojem bjeloruskih turista u Crnoj Gori. Predsjednici parlamenata su se saglasili da političko-ekonomska pozicija Bjelorusije može biti dobra platforma za razvoj ekonomskih odnosa Crne Gore sa Evroazijskom unijom, odnosno pristup tržištu od 300 miliona stanovnika", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније