Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 07. 2017. 14:19 >> 13:51
7

REAGOVALI NA ANKETU

Zna se zašto CEDEM umanjuje DF

Svima je poznato zašto Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) žele da umanje snagu Demokratskom frontu (DF), a da podignu rejting DPS-a, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Reagujući na istraživanje CEDEM-a, prema kojem DF ima podršku od 11,6 odsto ispitanika, iz DF-a su saopštili da CEDEM, po starom običaju, u vrelim ljetnjim danima, javnost zabavlja namještenim anketama, iza kojih stoji vlast.

"Prije svega vlasnik CEDEM-a, Đukanovićev ministar spoljnih poslova Srđa Darmanović i njegova matična firma ANB. Vrlo prosto, u jednoj rečenici ćemo dokazati da se radi o neozbiljnim, štelovanim i lažnim podacima, kojima se želi napraviti šteta DF-u, i to uvidom u protekle ankete ovih komedijaša", navode iz DF-a.

Podsjećaju tako na istraživanje CEDEM-a iz jula 2015. kada je DF imao podršku od 5,8 odsto, zatima iz novembra 2015-e, kad su imali 8,7 % dok su u junu 2016. imali povjerenje od 11,1 odsto.

"A na izborima u oktobru je DF osvojio preko 20 odsto. Dakle, shvatamo kad neko promaši tri, četiri odsto, ali kada promaši od deset do petnaest odsto onda se radi o lažovima, špijunima ili neznalicama. Ne treba posebno naglašavati da za ovakve laži bogat bakšiš dobijaju i oni koji ih kreiraju i oni koji ih plasiraju. Nije nikakva tajna koliko treba dati za naslovnu, a koliko za treću stranu, ili odgovarajuće mjesto na portalu. Zna se zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF-a, a da podignu DPS. Nemamo dileme da će njihova agentura, prosuta po različitim medijima kojima iz dana u dan pada tiraž, pokušati da predstavi ovo Darmanovićevo istraživanje kao objektivno, ne forsirajući, navodno, lažnu snagu DPS-a već vadeći one podatke uz koje će provući i ono što je Darmanoviću najbitnije – da DPS sam može osvojiti parlamentarnu većinu", saopšteno je iz DF-a.

No, kako su kazali, svi oni zajedno imaju samo jedan veliki problem - što opozicioni glasači prate DF kao najubjedljiviju antirežimsku opoziciju i traže nastavak odlučne borbe protiv režima.

"Ovom anketom se, takođe, želi napraviti lažna slika kako politika DPS-a usmjerena ka progonu i torturi DF-a ima veliku podršku građana CG. Nikakve ankete, CEDEM-i i druge agenture, lažni opozicionari i njima slični strankoidi ne mogu spriječiti DF u borbi za promjene i slobodnu Crnu Goru. Brzo će doći parlamentarni ili predsjednički izbori pa će se nakon tih rezultata posvjedočiti za koliko je procenata CEDEM ovoga puta slagao", navode iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније