Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

02. 07. 2017. 21:26 >> 20:58
2

DEMOS DANILOVIĆU

Ako ste demokrate, što bježite od dijaloga

Zašto nepoznati potpisnici inicijative, predvođeni humanistom sa policijskim mentalnim sklopom, ne učestvuju u radu najvažnijeg organa DEMOS-a, pita članica Predsjedništva te partije Lucija Đurašković. Ona poziva Danilovića da poštuje ono što je članstvom u DEMOS-u sam odabrao – političku kulturu, kao i dijalog, što je i osnova demokratskog principa na koji se poziva.

"Kao članica Predsjedništva DEMOS-a zaprepašćena sam zloupotrebom DEMOS-ovih simbola i mail adrese nepoznate grupe, navodno članova GO, potpisnika inicijative u najavi, sa očitom tendencijom razbijanja DEMOS-a, podstaknute od strane istaknutog zagovornika ljudskih prava i sloboda, hrišćanske etike na djelu, humaniste sa policijskim mentalnim sklopom", kazala je Đurašković.

Ona podsjeća da se ti nepoznati potpisnici, "zavedeni neodoljivim policijskim šarmom njihovog predvodnika", navodno pozivaju na demokratsko odlučivanje na Skupštini, a istovremeno se ne pojavljuju i ne učestvuju u radu najvažnijeg organa DEMOS-a , Glavnom odboru.

Ovim putem jer, kako kaže, nije u prilici da ih direktno pita, budući da bojkotuju rad organa partije, postavlja pitanje ko su ti potpisnici i zašto se nisu pojavili na sjednici GO da obrazlože svoje argumente za potrebom održavanja vanredne Skupštine DEMOS-a?

"Umjesto što se u medijskim izjavama bave brigom za DEMOS, zar ne bi tu brigu iskrenije pokazali učestvovanjem u radu partijskih organa. Na njihov apel odgovaram kontraapelom da se uozbilje i poštuju ono što su članstvom u DEMOS-u sami odabrali – političku kulturu,  kao i dijalog, što je i osnova demokratskog principa na koji se pozivaju, a koji sopstvenim primjerom u svakoj, pa i u ovoj situaciji, pokazuje predsjednik i utemeljitelj  DEMOS-a  Miodrag Lekić. Ili, postoji i drugi put, da dostojanstveno odustanu, vrate člansku kartu i osnuju partiju po svojoj mjeri demokratije sa novim liderom kojeg nagovještavaju i u koga se uzdaju. Ali, na postupak bezočne i podmukle krađe, koju ovih dana sa očiglednom boljševičkom inspiracijom sprovodi predsjednik Izvršnog odbora DEMOS-a,  koji se ne usuđuje da dođe na GO koji je sam inicirao na posljednjoj sjednici Predsjedništva, nikada neću pristati", zaključuje Đurašković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније