Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

02. 07. 2017. 15:03 >> 14:38
9

SNP SAOPŠTIO

"Damjanović će pokušati puč u partiji"

DPS, koristeći Aleksandra Damjanovića, nastavlja sa napadima na Socijalističku narodnu partiju, s tim što su sada otišli korak dalje pa će pokušati da izvrše otvoreni puč u partiji, saopšteno je iz SNP-a.

"Kao što smo i rekli, manjinski dio članova Glavnog odbora, koji radi po instrukcijama Damjanovića, planira da sjutra (ponedeljak, 3. jula) uđe u prostorije centrale partije i `održi sastanak`, na kojem bi, suprotno stranačkom Statutu, poništili odluku Glavnog odbora o sazivanju Osmog kongresa za 13. avgust. Posebno je indikativno da oni sami priznaju da su manjina, ali zato sebi daju višak prava. U pitanju je, dakle, novi pokušaj terora manjine nad većinom", navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako su istakli,  Damjanovićeva grupacija neće prezati čak i od nasilja samo da ostvari zadatak dobijen od DPS-a - da na bilo koji način preuzmu SNP.

"Zato je i toliki strah od Kongresa, jer znaju da ih je većina u SNP-u odavno pročitala, pa metodama ulice, kopirajući svoje nalogodavce iz DPS-a, pokušavaju da otmu partiju i povedu je putem suprotnim od osnovnih programskih principa partije. Ne kaže se slučajno – ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže trag. Damjanović je prekinuo bojkot i pojavio se u parlamentu, a DPS će mu, kao kontrauslugu, logistički podržati otvoreni pokušaj puča u SNP-u. Nije slučajno što mu se Duško Marković, u direktnom prenosu, više puta zahvalio zbog ulaska u parlament. Konačno su se sve maske pale", saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

Oni su kazali da je SNP "tvrd orah".

"Podsjećamo javnost da je Glavni odbor SNP-a 25. juna, u skladu sa Statutom stranke, donio odluku o sazivanju Osmog kongresa za 13. avgust, u Podgorici. Sjednicu Glavnog odbora, koji ima 152 člana, napustilo je 37 članova, koji su prethodno, po nalogu mentora Damjanovića, pokušali da miniraju zakazivanje Kongresa", istakli su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније