Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Antena M [ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2017. 08:27 >> 07:59
13

NUHODŽIĆ ISTAKAO

Izjave o ratu politički neodgovorne

Konstatacija premijera Duška Markovića da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou u saglasnosti je sa realnim stanjem na terenu, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

"Zato što je nju premijer iznio na osnovu argumenata i podataka koje je dobio od državnih organa koji se bave i brinu o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori", objašnio je Nuhodžić gostujući u emisiju "Živa istina".

S druge strane, izjava lidera DF-a Andrije Mandića, koja je uslijedilia svega dan nakon premijerove, rezultat je, smatra Nuhodžić, loše percepcije bezbijednosti, ali i političke neodgovornosti.

"Ta destrukcija kada je posrijedi bezbijednost Crne Gore bila je posebno iskazana u vremenu kada je naša država trebalo da postane NATO članica. Taj odnos destruktivnog ponašanja prema bezbijednosti Crne Gore se nastavlja. O tome govore izjave poslanika Mandića ali i nekih drugih predstavnika DF-a", naglasio je on.

Stoga, kategoričan je Nuhodžić, niko u Crnoj Gori nema kapaciteta da izazove građanski rat.

"Niko sa zapaljivom političkom retorikom ili planovima koje kuje iznutra ili od vani, ne može uvući građane u građanski rat", dodao je on.

Rusija neće pokušati da destabilizuje CG

Činjenica je, tvrdi Nuhodžić, da u ranijim protestima u režiji DF-a, logistička podrška stizala iz Rusije.

"Vjerovatno se i u budućim dešavanjima takva podrška može očekivati", dodao je on.

Kaže, ipak, ne vjeruje da će Rusija pokušati da destabilizuje našu državu. Pojedinačne slučajeve, s druge strane ne isključuje.

"Pojedinačni slučajevi ne mogu destabilizovati Crnu Goru. Ne može se definitivno ugroziti bezbijednost Crne Gore kao države i ne može se ugroziti javni red i mir", istakao je on.

Propusti policajaca se više ističu nego uspjesi

Nuhodžić je ocijenio da bi bilo naivno pretpostaviti da je situacija sa kriminalnim grupama u potpunosti pod kontrolom.

Iako su organizaciono veoma napredne, Nuhodžić se ne bi usudio da kriminalne grupe poredi sa malim vojskama, kako se nerijetko stiče utisak. Zasluge za to pripisuje Upravi policije, odnosno njenoj svakodnevnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

"Između ostalog, spriječeno je nekoliko pokušaja likvidacija. I danas je jedna likvidacija spriječena", saopštio je on.

Ipak, kako je kazao, u žiži javnosti su češće propusti nego uspjesi naših policajaca. Iako svjestan unutrašnjih nedostataka, Nuhodžić poručuje da se mora raditi zajedno da bi se zaštitio integritet policajca.

"Policajac je prvi na braniku javnog reda i mira. Ja se potpuno slažem da nemamo takav odnos nekih medija i NVO-a prema policajcima. Zaboravljaju da su to nečiji roditelji, muževi. Znači, treba ih gledati iz te vizure i iz tog fokusa", istakao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније