Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 07. 2017. 14:30 >> 14:15
4

GA POZVALA

"Smiriti tenzije u `slučaju Medojević`"

Građanska alijansa (GA) pozvala je na smirivanje tenzija i odgovorno sprovođenje političkih ciljeva i programa svih aktera u Skupštini u "slučaju Medojević".

"Poštovanje zakona i nezavisnost institucija je ključna u svakom demokratskom društvu i za jedno društvo je esencijalno da se, koliko god bile sukobljene, sve strane pridržavaju navedenih postulata. Ono što doprinosi napetosti je ponašanje Specijalnog državnog tužilaštva, koje je više fokusirano na `sačinjavanje kriminalnog plana` da se opere par destina hiljada eura iz legalnog građevinskog posla, nego na višemilionske rupe u budžetu nastale štetnim djelovanjem državnih službenika i prijatelja i srodnika ljudi na vlasti u slučajevima `Limenka`, `Solana`, `Kamp Zlatica`, `KAP`... pa sve do činjenice da predsjednik Skupštine daje sporna i svjedočenja koja su logički neodrživa u slučaju `Ramada`", navodi se u saopštenju GA.

Kako su kazali, bez namjere da licitiraju i upoređuju,  valja ukazati na stvari i ponašanje koje ne doprinosi smirivanju tenzija i stoga apeluju da se nepromišljenim potezima ne dižu ionako uzavrele tenzije, koje su već dovele do militarističke retorike.

"U danima kada je skupštinska atmosfera napeta do ključanja, kada socioekonomski problemi mogu samo da pogoršaju tu situaciju, pozivamo međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi u proces, i ohladi glave akterima, kako bi građani mogli da se fokusiraju na druga pitanja od životnog značaja. Vrhovni držvani tuzilac, čiji profesionalni ugled nijesu uspjeli da ukaljaju oni kojima ne odgovara efikasno tužilaštvo, ovoga puta ima sužen prostor i od njega se očekuje da uputi obavezujuće Upustvo za postupanje, koje ne bi remetilo sudski proces, ali bi dovelo do snižavanja tenzija", saopštili su iz Građanska alijansa.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније