Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 07. 2017. 14:16 >> 18:57
1

VUJANOVIĆ U DUBROVNIKU

"Regionalna saradnja nije zamjena za EU"

Regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu nije i ne može biti zamjena za članstvo u Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Filip Vujanović na Dubrovačkom Forumu.

Kako je rekao Vujanović, regionalni ekonomski prostor Zapadnog Balkana je način da kroz saradnju pokažemo  sposobnost da što prije budemo u EU i treće da taj regionalni ekonomski prostor Zapadnog Balkana ne ugrožava individualni pristup EU i zamjenjuje grupnim pristupom EU.

"Individualni pristup je suština pristupa i u svim državnim integracijama on je pravilo koje ne može imati izuzetke u smislu ujednačavanja onih koji su brzi u osvajanju standarada i onih koji te standarde sporije ostvaruju. Prema tome Crna Gora će biti, siguran sam, u Trstu naklonjena tome da saradjuje sa svim državama Zapadnog Balkana poštujući svoj ekonomski suverenitet, ali želeći da se unaprijedi trgovina koja je sada i spora i skupa i vrlo komplikaovana i koja destimuliše izvoz u države Zapadnog Balkana", poručio je predsjednik Crne Gore.

On je istakao da pokazujemo da želimo da budemo dio EU podizanjem nivoa ekonomske saradnje, posebno u oblasti trgovine i oblasti savlađivanja graničnih barijera, naročito vancarinskih blokada koje značajno usporavaju i poskupljuju trgovinu na prostoru Zapadnog Balkana.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније