Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 06. 2017. 15:32   >>  15:04 2

URA TRAŽI

Policija da se izvini Ulcinjanima

Ulcinjski odbor Građanskog pokreta URA traži od policije da se izvini građanima za maltretiranje i neprijatnosti koji su, kako su saopštili, ničim izazvani doživjeli 17. juna.

 

U Uri smatraju da je to je najmanje što je policija trebalo da učini, kao i da bi profesionalna odgovornost značila i podnošenje ostavke od strane onih koji su komandovali akcijom.

“Svjesni smo naravno da od toga nema ništa i to uopšte ne treba da čudi, naročito kad na čelu države imate bivšeg šefa Udbe koji razumije samo jezik sile i kome je strana svaka demokratska procedura. Nijesmo od Duška Markovića ništa drugo ni očekivali, s obzirom da je on najglasniji zaštitnik policajaca ‘batinaša’, koji su čak i ovako privatnoj državi kakvu Marković vodi, stigli da izdržavaju zatvorske kazne i budu proglašavani krivima baš zbog svog “profesionalizma”, navodi se u saopštenju.

U Uri tvrde da se policija koristi zamjenom teza.

“Policija pokazuje snimke koji uopšte nisu nastali u večeri njihovog ‘divljanja’ ulcinjskim ulicama, kada su tobože tražili bezbjednosno interesantne osobe, tako što su šamarali turiste i udarali roditelje pred djecom, mogli bi pokazati video na kome se vidi njihova ‘profesionalna akcija’, a koji se ne objavljuje jer su policajci stigli da priprijete svima onima koji ih posjeduju. Vjerovatno bi Marković i tada rekao kao i u slučaju SAJ-ovca (od 24.oktobra) da ne mogu da identifikuju počinioce jer su pod maskama i da pustimo ‘institucije’ da rade svoj posao”, smatraju oni.

Iz te stranke su ocijenili kako je Markovićeva tvrdnja da građani nijesu pozvani da ocjenjuju rad policije još jedan autogol u sopstvenoj mreži koja je do vrha puna.

“Jasno poručujemo Markoviću da prije nego što zasija u krnjem parlamentu pročita neki udžbenik iz demokratije. Građani su gospodine Markoviću pozvani da ocjenjuju rad svih državnih organa, policije i same Vlade. Na taj način, brane dostojanstvo, slobodu, Ustav i suverinitet za razliku od vas koji tako nešto podrivate. Najbolje bi bilo da vas pustimo da nas maltretirate i bijete na pravdi Boga i da o svemu tome ćutimo. Nećemo, budite uvjereni! Podržavamo ostećene građane u prijavama protiv policije vezano za ovaj slučaj, a raduje nas i peticija o smjeni komandira u Ulcinja koja već ima hiljadu potpisa”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније