Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 06. 2017. 10:05 >> 09:42

DARMANOVIĆ U NJUJORKU

Posvećeni održivom razvoju

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović ukazao je na snažnu posvećenost Crne Gore održivom razvoju, na čijim se osnovama bazira i razvojna politika Vlade

 

Darmanović je započeo zvaničnu posjetu Njujorku, susretom sa predsjedavajućim 71. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Piterom Tomsonom.

Razgovor je bio prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim globalnim izazovima, implementaciji Razvojne agende i Klimatskog sporazuma, kao i o potrebi efikasnog djelovanja UN-a.

Darmanović je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i UN sistema, koja se u kontinuitetu razvija, i naglasio opredjeljenje crnogorske Vlade da nastavi da pruža doprinos naporima koji se preduzimaju na globalnom planu.

Istakao je snažnu posvećenost Crne Gore održivom razvoju, na čijim se osnovama bazira i razvojna politika Vlade. U nastavku, podsjetio je na uspješnu realizaciju ključnih spoljnopolitičkih prioriteta, s posebnim osvrtom na nedavno članstvo u NATO.

Predsjedavajući Generalne skupštine Tomson čestitao je članstvo u Alijansi, uz ocjenu da je Crna Gora odgovornom politikom dokazala da je kredibilan partner koji doprinosi jačanju demokratije na Balkanu. Predsjednik Tomson pohvalio je prepoznatljiv imidž koji Crna Gora uživa unutar Organizacije, te aktivno djelovanje u multilateralnim okvirima, posebno u odnosu na izazove na planu održavanja mira i bezbjednosti.

Sagovornici su se saglasili da će implementacija Agende 2030. i Klimatskog sporazuma opredijeliti kvalitet odgovora međunarodne zajednice na aktuelne izazove.

Darmanović nastavlja posjetu Njujorku učešćem na otvorenoj debati Savjeta bezbjednosti, kao i susretima sa generalnim sekretarom UN-a, te pomoćnicima za politička pitanja i mirovne operacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније