Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tanja Debeljević ,TVCG

27. 06. 2017. 20:26 >> 20:10
5

O IZJAVI MARKOVIĆA

Opozicija: Ni korak ka rješenju

Izjava premijera Duška Markovića da je politika opozicije neodgovorna, za njihove predstavnike je nastavak ignorisanja realne političke situacije ozbiljnih problema koji su paralisali politički sistem države od oktobra prošle godine.

Za opoziciju ni korak ka rješenju političke krize nijesu riječi koje je premijer u Strazburu saopštio

"Pokušaj, doduše nevješt, DPS-a da prikrije svoju uzurpaciju vlasti, klasično političko nasilje, kojem su pribjegli 2016. i koje pokušavaju pošto poto da održe", ocijenio je potpredsjednik GP URA, Neđeljko Rudović.

U DF-u biraju da tumače dio koji kaže da su relevantne međunarodne institucije priznale izbore.

"To što su određene međunarodne organizacije koje su navodno pratile, vrlo površno, izborni proces u Crnoj Gori i neke velike zemlje piznale izborni rezultat, između ostalog je bilo što im je odgovaralo, u tom momentu, iz geostratških razloga", kazao je funkcioner DF-a Slaven Radunović.

Demokratska Crna Gora ima samo jednu riiječ za rečeno.

"Prevara gospodina Markovića sažeta u rečenici "Vratite se da se dogovorimo" može uspjeti samo kod naivnih političkih subjekata, koji nemaju spoznaju o prevrtljivoj namjeri predstavnika DPS-a da još jednom izigraju opoziciju trikovima svojstvenim družinama koje su na sve spremne zarad očuvanja i vlasti i bogatstva kojeg su halapljivo i protivpravno sticali nekoliko decenija", saopštile su Demokrate.

Lider Demosa Modrag Lekić u izjavi koju je dostavio TVCG kaže da žali što je Marković propustio priliku da se u parlamentarnoj skupštini predstavi na ozbiljan način.

"Saopštavajući u visokom evropskom domu demagoške fraze iz repertoara domaćeg krnjeg parlamenta bez opozicije i predstvanika polovine građana zemlje, Marković je demonstrirao višak arogancije i manjak državničkog formata, čime udaljava zemlju od demokratskog rješenja duboke i sve riskantnije krize u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demosa.

Koliko je riskantna kriza pocrtavaju i u Uri i poručuju da bi se morala riješiti ukoliko želimo da se bavimo problemima koji nam kucaju na vrata.

"DPS ne želi da rješava probleme i pokušava da prikrije probleme i nevolje koje su oni izazvali svojom ekonomskom i socijalnom politikom, ali i svojim ponašanjem koje otežava rješavanje političke krize, a samim tim i rješavanje socijalne krize", kazao je Neđeljko Rudović.

Iz DF-a su poručili premijeru da uradi ono što je neminovno.

"To je da sjedne za sto sa opozicijom i da kaže: "Da, prihvatamo nove izbore. Hajde da se dogovorimo kada će da budu i hajde da se dogovorimo o uslovima za nove izbore"", poručio je Slaven Radunović.

Ipak, ostaje da se vidi da li će volju za razgovorima, ako je i ima, ali i potrebu ako se procjeni da je ima, istopiti ljeto.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније