Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2017. 15:32 >> 17:25
9

KAZINI PORUČIO

Opozicija da se vrati u parlament

Za Italiju i Crnu Goru, od velike je važnosti da zajedno rade na crnogorskom članstvu u Evropskoj uniji, ocijenjeno je tokom susreta predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrije Nikolića i predsjednika Odbora za spoljne poslove italijanskog Senata Pjera Ferdinanda Kazinija.

"Prema riječima Kazinija, Italija želi više stabilnosti na Balkanu, jer smatra, da ukoliko Balkan nije stabilan i nije demokratski, onda Italija i Evropa mogu trpjeti negativne posljedice", saopšteno je iz skupštine.

Kazini je, kako se navodi, saopštio Nikoliću da je stabilna i jaka Crna Gora potrebna Evropi, te da je u tom smislu neophodno da se crnogorska opozicija vrati u Parlament.

"U apelu opoziciji, Kazini je podsjetio da imaju pravo da budu u nesaglasju sa Vladom i da prigovaraju regularnosti izbora, ali da to rade u Parlamentu, jer tako funkcioniše demokratija. U Italiji se vlade smjenjuju, ali Parlament ostaje, i zato je, tvrdi Kazini, prisustvo u Skupštini od fundamentalne važnosti", piše u saopštenju.

Nikolić je zahvalio senatoru Kaziniju na snažnoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori na polju integracije crnogorskog društva u razvijenu evropsku zajednicu.

"Nikolić je istakao da je Crna Gora prozor Evrope prema Zapadnom Balkanu, i da su u tom smislu velika očekivanja naše države od predstojećeg samita balkanske šestorke u Trstu. Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike crnogorskog Parlamenta apostrofirao je da je Crna Gora kao članica NATO, nepovratno i snažno odmakla u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, te da će potencijalna podrška Evropske unije novom transportnom, infrastrukturnom i energetskom povezivanju zemalja regiona učvrstiti evropsku opredjeljenost i kod ostalih društava Zapadnog Balkana", saopšteno je iz parlamenta.

Dodaje se da je Nikolić uputio poziv Kaziniju da posjeti Crnu Goru, što je predsjednik Odbora za spoljne poslove italijanskog Senata prihvatio i najavio dolazak u Podgoricu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније