Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 07:51   >>  07:40 21

MEKEJN PIŠE

Amerikanci da se dive hrabrosti lidera CG

Svaki Amerikanac trebalo bi da bude zabrinut zbog onoga što se 16. oktobra desilo u Crnoj Gori, ocijenio je američki senator Džon Mekejn.


On je, u autorskom tekstu "Zašto bi trebalo da vas brine rusko uplitanje? Nemojte ići dalje od pokušaja državnog udara u Crnoj Gori" naveo da bi Amerikanci trebalo da se dive hrabrosti lidera Crne Gore, koji su se, kako ocjenjuje, suprotstavili pritisku Rusije i uspjeli da uvedu Crnu Goru u NATO savez.

Mekejn ocjenjuje u tekstu da je možda i najneugodniji indikator koliko je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman da unaprijedi njegov "mračni i opasan pogled na svijet" ono što se dogodilo u oktobru 2016. godine u, kako je kazao, maloj balkanskoj zemlji Crnoj Gori, "kada su ruski obavještajni operativci, u srodstvu sa srpskim nacionalistima i drugima pokušali su srušiti demokratski izabranu vladu Crne Gore i ubiti premijera na dan izbora".

"Zašto bi Vladimir Putin išao tako daleko", pitao je Mekejn, prenose Dnevne novine.

On je poručio da crnogorski izbori 16. oktobra nijesu bili obični.

"U očima Rusije, to je bila posljednja prilika da zaustavi Crnu Goru da se priključi NATO, i da se spriječi težnja Crne Gore ka evroatlantskoj budućnosti i ponovo potvrdi uticaj Rusije u jugoistočnoj Evropi. Zbog toga nije bilo nikakve sumnje da će Rusija prije izbora vršiti veliki pritisak na Crnu Goru", smatra Mekejn.

Kako je naveo u tekstu, Rusija je već bila optužena za podstrekivanje antivladinih demonstracija i finansiranje opozicionih partija: "Ipak, malo ko bi pogodio koliko je Rusija spremna daleko da ide. Ali sada znamo".

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније