Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 07:41   >>  07:13 6

ĐUKANOVIĆ SMATRA

Vrijeme je za proteste

Funkcioner Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Milutin Đukanović rekao je da je dobro što opozicija bojkotuje crnogorski parlament, ali i da bi bilo dobro da se pokrenu nove aktivnosti, posebno u vidu organizovanja protesta.

Đukanović je za "Dan" rekao naglasio da bi, kada su u opoziciji svi jedinstveni u bojkotu, osim organizovanja protesta, antirežimske snage trebalo da razmisle i o formiranju parlamenta i vlade u sjenci.

Mišljenja je i da je evidentno da bi, pored bojkota, trebalo pokrenuti i neke druge aktivnosti.

"Što se tiče DF-a, naša pozicija je jasna. Mi smo otvoreni da saslušamo sve predloge, ali znamo da su protesti važni i da bi bili dobri kao dodatni vid pritiska na režim. Zato pozivamo sve druge opozicione političke subjekte da se dogovorimo i da to zajednički organizujemo", rekao je Đukanović.

On podsjeća da vlast već skoro sedam mjeseci odbija da prihvati zahtjeve koje je opozicija definisala odmah nakon parlamentarnih izbora prošle godine.

"Čak saopštavaju da narednih izbora neće biti do 2020. godine i tvrde da im ne pada na pamet da prihvate zahtjeve opozicije. Zato se postavlja pitanje da li je samo bojkot dovoljan, i šta bi trebalo da opozicija dalje uradi da bismo dobili ono što svi želimo rušenje režima. Demokratski front nema dilemu da su protesti neophodni", istakao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније