Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 06. 2017. 09:47 >> 09:20
2

JOKIĆ U PENTAGONU

Nova saradnja za integraciju Vojske CG

Zamjenik komandanta Biroa Nacionalne garde, general Danijel Hokanson, ocijenio je da će novi format saradnje SAD i Crne Gore biti proširen i ojačan, kako bi Vojska Crne Gore u kratkom roku dostigla punu integraciju.

 

Sa Hokansonom je danas razgovarao načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, Ljubiša Jokić.

"Tokom susreta u Pentagonu, kome je prisustvovao i komandant Nacionalne garde savezne države Mejn, general Daglas Farnam general Hokanson izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima saradnje u okviru Programa državnog partnerstva Crne Gore i Mejna i čestitao generalu Jokiću na članstvu Crne Gore u NATO-u. Naglasio je da će novi format saradnje proširiti i ojačati podršku, kako bi Vojska Crne Gore u kratkom roku dostigla punu integraciju", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Jokić je ocijenio da je prije deset godina rukovodstvo Biroa nacionalne garde donijelo pravu odluku da se partnerstvo Mejna uspostavi sa Crnom Gorom i naglasio značajnu ulogu te saradnje u izgradnji kapaciteta i unapređenju interoperabilnosti jedinica Vojske Crne Gore.

"Istakao je da ga posebno raduje činjenica da se broj aktivnosti iz godine u godinu povećao i da su proširene oblasti vojne saradnje. Poručio je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore opredijeljeni da vojnu saradnju dalje unapređuju i podignu na još viši nivo kroz zajedničke, ne samo vojne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Na kraju posjete general Jokić sastao se sa delegacijom Agencije za odbrambenu saradnju, koju je predvodio Gregori Kausner. Tokom sastanka su razmijenjene informacije o modelima saradnje u okviru programa kojima SAD podržavaju oružane snage partnerskih zemalja.

General Jokić je iskazao zahvalnost Agenciji na do sada uspješno realizovanim projektima opremanja i modernizacije Vojske Crne Gore, i naglasio da su time značajno unaprijeđene sposobnosti Mornarice, Vazduhoplovstva i jedinica Kopnene Vojske. U Agenciji je održan i ekspertski sastanak na kojem su razmijenjene informacije o započetim projektima i daljim planovima u okviru raspoloživih programa saradnje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније