Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

19. 06. 2017. 14:20 >> 13:53
2

DEMOKRATE TVRDE

"DPS će biti kažnjen na izborima na Žabljaku"

Iz godine u godinu Žabljak napuštaju pretežno mladi ljudi, natalitet je u stalnom padu, a zimska turistička sezona godinama stagnira, smatraju žabljačke Demokrate, koje za sve krive Demokratsku partiju socijalista.

 

„Da li će Žabljak i Durmitor spremni dočekati turiste kako bi iskoristili makar ljetnju sezonu, pošto već dugo godina zimska stagnira? Odgovor je isti kao i poslednjih 10 godina, neće. Nekad  jedan od glavnih centara planinskog turizma u zemlji i šire,  danas se može pohvalilti, kako reče gradonačelnik, čistim vazduhom i domaćom hranom. Je li to strategija razvoja Žabljaka u režiji njenih  DPS uništitelja?“, navodi se u saopštenju inicijalnog odbora Demokrata.

Oni pitaju da li je strategija vlasti zatvaranje i jalovi pokušaji privatizacije uništenih hotela  ,,Planinke“ , ,,Jezera“ , ,,Durmitor“ , nekada bisera hotelijerstva sjevera Crne Gore, a danas mjesta u kojima se, kako su naveli, skuplja prašina i koji su postali štale za stoku koja tu nesmetano ulazi.

„Na Žabljaku ove zime pola grada je bilo bez vode.  A nije li prije desetak godina bio pripremljen projekat kojim bi se riješio problem vodosnabdijevanja? Ali, investicija za tu namjenu je preusmjerena za druge namjene u režiji  DPS uništiteljske strategije, tako da ovo nas malo koji ostadosmo na Žabljaku nemamo elementarnih uslova za život u 21. vijeku. Osim čistog vazduha i zdrave hrane. Dok i na to ne uvedu takse“, navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde da u potrazi za poslom iz godine u godinu Žabljak napuštaju pretežno mladi.

„Natalitet je u stalnom padu,  pa će nas na Žabljaku, za manje od deceniju, a vjerovatno i ranije, biti duplo manje. Više se ne dovodi u pitanje opstanak šaranskih i jezerskih planinskih sela, jer su već odavno pusta. Njegovuđa,  najveće selo žabljačke opštine, bilo je jedan od centara drvoprerade za ovaj kraj naše zemlje, sa najmodernijom pilanom u regionu. Više je nema, otišla je pod stečaj. Kao ni motela Korman, ponosom mještana ovog nekada perspektivnog  sela koje je imalo svoj aerodrom“, navode Demokrate .

Oni kažu da je DPS organizovao jednodnevnu akciju  čišćenja grada kako bi prikrili „tužnu istinu o Žabljaku“.

„Kao da se za jedan dan može očistiti ono što je DPS uprljao decenijama. Pridružili smo se i čistili, i time pokazali privrženost i odanost našem gradu. Ali im poručujemo, nije bilo dovoljno čišćenja! Bez imalo stručnosti, senzibilnosti, empatije prema stvarnim potrebama žabljačkog  stanovništva, već decenijama uništavate opštinu čijim se prirodnim  ljepotiama dive iz svih krajeva svijeta, ali se i nažalost pitaju, zaboga, kako ovakav kraj može biti ovoliko nerazvijen. Zbog toga ćete biti kažnjeni prvom prilikom, na izborima. Jer Žabljak i ovaj ponosni durmitorski narod  zaslužuje poštene, vrijedne i sposobne ljude da ih vode. I zato će vas Demokrate, kojih je i na Žabljaku sve više, izvrnuti iz vaših fotelja, i krenuti u obnovu svega što ste uništili“, zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније