Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 06. 2017. 13:44 >> 13:20
43

MANDIĆ SAOPŠTIO

Krizu riješiti političkim putem

Lider Nove, i jedan od funkcionera DF-a, Andrija Mandić, saopštio je da se Crna Gora nalazi u teškoj krizi, koja se mora rješavati političkim putem, a ne nasilno, kako žele pojedini režimski krugovi.

 

Mandić je saopštio da je "politika DF-a politika mira", uz ocjenu da "nekima iz režima, kojima vlast izmiče iz ruku, odgovara izazivanje sukoba u Crnoj Gori". Istovremeno, Nova srpska demokratija objavila je danas video snimak upada devet osoba u prostorije te partije.

Podsjeća Mandić i da je bh. tragedija "otpočela ubistvom srpskog svata u Sarajevu".

"Taj pojedinačni zločin, iza koga su stajale režimske strukture BiH, upalio je požar sukoba koji je zahvatio tu jugoslovensku republiku i unesrećio na stotine hiljada ljudi. To je put kojim ne treba da ide niko u Crnoj Gori, pa smo zbog toga javno pozvali crnogorski režim i paradržavne kriminalne strukture da odustanu od napada na DF", kazao je Mandić.

Stoga su, kako je rekao, njihova obraćanja "energična mjera u odbrani mira". DF je, tvrdi on, "politička organizacija koja je brutalno napadnuta", a njihovi ljudi se, kako je ponovio, "nevini nalaze u zatvoru".

"Lideri se hapse i montiraju im se sudski politički procesi, dok su fizičkim napadima i povređivanjima izloženi članovi našeg političkog saveza. Mir je nedjeljiv i neprihvatljivo je ponašanje da se organizovani masovni državni teror vrši nad DF-om, najjačom opozicionom političkom grupacijom. Crna Gora se nalazi u teškoj i dubokoj krizi i njeno rešenje mora da bude političko a ne nasilno kako žele pojedini režimski krugovi", poručio je Mandić.

On je rekao da su se prethodnih dana čuli stavovi da je njihova reakcija na najnoviji režimski napad "pretjerana, a tvrdnja da vlast provocira građanske sukobe neoprezna i nepotrebna".

"Svjesni smo činjenice da su te ocjene, koje su izražene od nekih medija, analitičara, kao i dijela opozicionih političara, bile dominantno zasnovane na saopštenjima režima kojima su se od javnosti skrivale činjenice koje najbolje svjedoče o dramatičnosti situacije u kojoj se nalazi Crna Gora. Naime, režim pokušava da najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma, sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika", rekao je Mandić.

Zbog toga su, kako je pojasnio, odlučili da javnost upoznaju sa snimkom upada devet osoba u prostorije Nove srpske demokratije.

"Mi smo uspjeli da sa ovog snimka identifikujemo Gledisa Čekaja, albanskog narkodilera, za koga procjenjujemo da je bio vođa grupe. Oni su, nakon vandalskog napada na prostorije NSD-a, pojačani još nekolicinom, ispred Urgentnog centra na mučki i podao način napali Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića", saopštio je Mandić.

Lider Nove je pozvao sve stranke, medijske kuće ili NVO "da razmisle kako bi reagovali da se ovakav teror sprovodi mjesecima nad njima i da su ovako brutalno napadnuti u svojim prostorijama".

"Kad odgledate snimak, pomislite na trenutak da se radi o prostorijama DPS-a ili neke od opozicionih stranaka, ili ne daj Bože nekog medija. Kakve bi bile reakcije DPS-a, SDP-a, Demosa ili Demokrata? A, tek, Vijesti, Pobjede ili Pink TV-a… Sigurno slične ili još oštrije od naših. Znajući kako funkcioniše ova država, obavijestili smo javnost da ništa ne očekujemo od policije. Odavno smo shvatili da sami moramo brinuti o svojoj bezbjednosti. Danas predstavljamo snimak samo da bi građani mogli da se uvjere u intenzitet ostrašćenosti i ispolitizovanosti crnogorskih institucija", kazao je Mandić.

                            

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније