Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 06. 2017. 17:35 >> 17:56
61

MANDIĆ NAKON INCIDENTA

"CG na ivici rata, preuzimam odgovornost"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je izrežiran napad na pripadnike DF-a Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića, bivših pripadnika Sedmog bataljona, koji su danas uhapšeni sa još tri osobe nakon tuče u centru Podgorice. Mandić je još jednom ponovio da se država nalazi na ivici građanskog rata, te da preuzima odgovornost za buduća dešavanja u Crnoj Gori.

"Ispred naših stranačkih prostorija, napadnuti su moji pratioci, oficiri bivšeg Sedmog bataljona, Dejan Gojković i Goran Nikezić, od strane grupe ljudi koja je počela ničim izazvana da provocira. Potom ih je u Kliničkom centru napala rulja bez ikakvog povoda", kazao je Mandić na vanrednoj konferenciji za medije u sjedištu Nove.

On je ponovio da preuzima odgovornost za sve što će se desiti u Crnoj Gori.

"Ja lično preuzimam odgovornost za sve ono što će uslijediti nakon ovoga. Crna Gora se, ponavljam, sa ovim najnovijim dešavanjima nalazi na ivici građanskog rata", naglasio je Mandić.

Kazao je da su mu Gojković i Nikezić kazali da ne znaju ko su lica koja su ih napala.

"Nemamo dilemu ko stoji iza napada na ljude iz našeg obezbjeđenja i iza najnovijih dešavanja. Ne mora da se opterećuje ni Nuhodžić, ni Stojanović, ni Rečević, ni Peruničić, ni Katnić, ni Stanković. Sami ćemo rješaviati prbleme koje imamo. Znamo ko može da bude jedini nalogodavac ovakvih nemilih scena. To mora da zna i lider DPS-a i onaj koji se predstavlja kao predsjednik Vlade Crne Gore. Napad na obezbjeđenje DF-a i povređivanje pripadnika nekada elitne jedince, Sedmoga bataljona, ne mogu ostati bez odgovora", poručio je Mandić.

Mandić je poručio da ne strahuje za svoju ličnu bezbjednost, ističući da je i sam bio u vojsci. 

Lider Nove je poručio da neće pristati da budu poniženi i pozvao Vladu "da se prizove pameti".

On je na konferenciji za novinare pozvao vlasti da se ne bave tim slučajem, jer nemaju povjerenja u institucije.

"Pozivamo ljude iz pravosuđa da budu na visini dešavanja koja mogu uslijediti. Ovdje ne može da pomogne ni NATO pakt, ni američka avijacija, ovo mora da se riješi u Crnoj Gori", istako je Mandić.

Lider PzP-a Nebojša Medojević je kazao da je današnji incident školski primjer kako crnogorska služba državne bezbjednosti zloupotrebljava svoje agente da izazovu sukobe u Crnoj Gori.

"Nakon što je kolega Mandić rekao da preuzima za sve ono što što će se desiti, evo šta se desilo. Ovo nasilje koje su danas doživjeli Nikezić i Gojković može da bude vrlo opasno. Mi nemamo povjerenja u institucije sistema", naveo je Medojević.

On je kazao da se u istoriji Crne Gore takav vid nasilja uvijek završavao katastrofalno, i uputio apel međunarodnoj zajednici.

"Mi smo danas fizički napadnuti u sjedištu stranke. Agenti ANB-a su napali naše ljude. Razumjeli smo poruku i nećemo se obraćati institucijama", kazao je Medojević, dodajući da DF ne želi građanski rat u Crnoj Gori.

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević, kazao je da bi Crna Gora mogla da dođe u situaciju koju niko više neće moći da kontroliše.

"Mi ćemo ovaj napad tretirati kao samoobranu. Nećemo dozvoliti da nas ubuduće na bilo koji način neko napada i ugrožava našu bezbjednost i bezbjednost naših ljudi", poručio je Knežević.

Podsjetimo, Gojković i Nikezić su uhapšeni sa još tri osobe nakon, kako je saopšteno iz policije, tuče u Njegoševoj ulici koja se desila oko 14.30. Uhapšeni su D.Z. (24), G.Č. (34) i Đ.Š. (31) koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani.

Policija je takođe saopštila da se sukob djelimično nastavio i u krugu Kliničkog centra.

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније