Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 06. 2017. 21:20 >> 20:55
12

DEMOKRATE I KRAVATE

Simović: Magla rabota!

Odgovoran odnos Vlade prema razvoju države i prema izazovima sa kojima se na tom putu susrijećemo, kao i prema povjerenju koje Vlada ima kod građana Crne Gore, očigledno su zasmetali Demokratama, kaže potpredsjednik Vlade Milutin Simović, odgovarajući na današnje saopštenje Demokrata.

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović kazao je, povodom Simovićevog obrazloženja povećanja PDV-a, kako bi "ekspert zabluda, Simović, ako ima iole političkog obraza, trebalo da podnese neopozivu ostavku". Martinović je, dalje, kazao da je potpredsjednik Vlade "izuzetno hrabar kada treba udariti po najugoroženijima", ali i "izuzetno tih i nečujan kada treba udarati na kriminalce i tajkune". 

"Poruka nemoći Demokrata zatekla me na terenu kod vrijednih poljoprivrednika sa kojima sam razgovarao o radu i napretku. O planovima razvoja i putevima za njihovo ostvarenje. Razgovarali smo i dogovarali se kako da se više proizvede, kako da se obezbijedi kvalitetniji plasman, kako država da još izdašnije pomogne, kako povoljne kredite da učinimo još dostupnijim i povoljnijim, kako savjetodavne službe da budu još prisutnije… U takvoj atmosferi, od Demokrata je stigla poruka nemoći, praćena suštim neistinama i ličnim uvredama", konstatuje Simović u reagovanju.

Ocjenjuje da je to pokušaj da se "sijanjem magle skrene pažnja na sebe" i da se "ličnom nepristojnošću i neodgovornošću, valjda, nanese politička šteta".

Vrijedni domaćini znaju odgovor na pitanje šta će se požnjeti kada se posije magla, a taj odgovor će saznati i oni koji misle da je dovoljno svezati crvenu kravatu izbrendiranu obmanama i u dokolici sijati maglu, poručuje Simović.

"To što se ta politika posvađala sa činjenicama i sa istinom bilo bi i komično da nijesu svoju dokolicu usmjerili na ozbiljne teme i na ranjive kategorije građana. Upravo na one kategorije koje su pod posebnom pažnjom Vlade i o čemu se posebno vodilo računa ovih dana kada se usvajao novi Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti i kad su mjere fiskalne strategije kreirane sa posebnim odgovornošću", kaže Simović i dodaje da Demokrate pokušavaju da se igraju njihovim osjećanjima kako bi maglom osvojili poneki politički poen.

"Svjesni svojih pokušaja obmana, trude se da drugima prišiju takve etikete, kako bu u toj magli nekom na prevaru svezali crvenu kravatu. Pokušavaju, ali im to kod građana neće proći. Ili, kako bi to narod rekao: Magla rabota!", zaključio je Simović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније