Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 06. 2017. 20:15 >> 19:52
1

ĐUKANOVIĆ - NAGI

Politika proširenja preduslov stabilnosti

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Ferdinanda Nagija. On je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom, kao i dobrim i prijateljskim odnosima između dvije zemlje i zahvalio Rumuniji za podršku Crnoj Gori u procesu integracija i za pravilno razumijevanje potreba regiona u tom pravcu.

Ambasador Nagi je pozdravio članstvo Crne Gore u NATO i odlične rezultate koje ostvaruje u procesu EU integracija, ističući stav Rumunije da ostaje posvećena ideji ujedinjene Evrope. 

"On je istakao da će tokom predsjedavanja Rumunije u prvoj polovini 2019. godine, politika proširenja biti visoko pozicionirana na listi prioriteta, imajući u vidu da je integracija Balkana preduslov stabilnosti i ukupnog prosperiteta Evropske unije", saopšteno je iz DPS-a.

Posebno je bilo riječi o mogućnosti unaprjeđenja bilateralne saradnje, prije svega u energetici, infrastrukturi, informacionim tehnologijama, poljoprivredi i turizmu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније