Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 06. 2017. 18:35 >> 18:07
1

AMBASADOR GRČKE OČEKUJE

CG će do 2020. završiti pregovore s EU

Ambasador Grčke u Crnoj Gori Sotirios Atanasiu očekuje da će Crna Gora, do 2020., okončati proces pregovora sa Evropskom unijom. Atanasiua je danas primio lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom dvije države, uz očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti kontinuitet intenzivne političke i ekonomske saradnje. 

"Posebno je zahvalio Grčkoj koja je bila pouzdan partner i podrška Crnoj Gori u svim fazama integracionih procesa, podsjećajući da je bila i prva kontakt zemlja za NATO, kao i da je Solunska agenda otvorila put evropskim integracijama Zapadnog Balkana, dok je predsjedavanje Grčke Evropskom unijom 2014. bio važan impuls crnogorskom pregovaračkom procesu i daljem progresu zemalja regiona na putu ka EU", navodi se u saopštenju.

Atanasiu je istakao da je Đukanović obavio pionirski posao u procesu nezavisnosti Crne Gore i njenog puta u NATO i da, pored Vlade i zemlje, zaslužuje lične čestitke za taj uspjeh, dodaje se u saopštenju. 

On je izrazio spremnost Grčke da nastavi da pruža punu podršku Crnoj Gori na daljem evropskom putu.

"Zajednički je konstatovano da je napredak balkanskih zemalja u evropskim i evroatlantskim integracijama od izuzetnog značaja za stabilnost regiona, kao i EU u cjelini", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније