Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 06. 2017. 18:27   >>  18:01

NUHODŽIĆ - NAGI

Podrška Rumunije za nastavak integracija

U minulom periodu Rumunija je bila pouzdan partner Crne Gore na putu ka NATO članstvu, a intenzivnu podršku ove zemlje možemo očekivati i u narednom periodu, do ispunjenja kriterijuma i konačnog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji, poručeno je sa prvog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa ambasadorom Rumunije u našoj zemlji, Ferdinandom Nagijem.

Ocijenivši dosadašnju saradnju dvije zemlje kao dobru, Nuhodžić se osvrnuo na aktuelni trenutak crnogorskog pristupanja Alijansi, koje, kako je kazao, zbog toga što se nalazimo u nestabilnom i nemirima sklonom regionu, predstavlja svojevrstan čin ovjeravanja crnogorske suverenosti i integriteta.  

"Ministar je u ovom procesu prepoznao ulogu Rumunije kao zemlje-prijatelja, koja je pružala nesebičnu podršku i iskazivala pozitivan stav prema preduzetim reformskim aktivnostima", navodi se u saopštenju. 

Polazeći od činjenice da značajan broj turista iz Rumunije posjećuje našu zemlju, kao turističku destinaciju, ministar i ambasador razgovarali su o mogućnostima uspostavljanja dalje saradnje dvije zemlje na planu policijskih poslova, u vidu delegiranja policijskih službenika iz Rumunije koji bi tokom ljetnje turističke sezone boravili radno na našem primorju, i koji bi zajedno sa crnogorskim kolegama brinuli o bezbjednosti građana i turista. 

"Ocjenjujući pristupanje Crne Gore NATO-u kao istorijski trenutak, ambasador Nagi je čestitao na uspjesima koje je Crna Gora postigla na tom putu, ističući da je učlanjenjem na svojevrstan način osigurana bezbjednost naše zemlje. Ambasador je naglasio da Crna Gora može računati na podršku Rumunije i u narednom periodu, do ispunjenja drugog strateški važnog cilja – učlanjenja Crne Gore u EU i zvaničnog podizanja naše zastave ispred sjedišta te organizacije u Briselu", saopšteno je iz MUP-a. 

Na sastanku je zajednički iskazana spremnost da se saradnja proširi i na druge projekte iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, naročito u pitanjima koja se tiču readmisije i oblasti vanrednih situacija, te na jačanje policijske saradnje u cilju pružanja odgovora na bezbjednosne izazove, kao i sigurnosti građana i jačanja prijateljskih veza dva naroda. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније