Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

12. 06. 2017. 07:51   >>  07:26 30

STANIŠIĆ OCIJENIO

Dio opozicije služiće tuđim interesima

Crna Gora će, sada kada je punopravna članica NATO saveza, efikasnije odgovarati na sve bezbjednosne izazove i rizike, a borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biće djelotvornija, ocijenio je Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

On je istakao da ćemo saradnjom sa zemljama članicama Alijanse i njihovim službama "biti mnogo efikasniji".

"Nesumnjivo je da će borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biti djelotvornija, a uspješnije ćemo se suprotstaviti sajber kriminalu kao opasnom savremenom bezbjednosnom izazovu", kazao je Stanišić za Pobjedu.

Očekuje da će "političke snage koje su na kursu evroatlantskih i EU integracija i dalje jačati, a da će neke antievropske, anticivilizacijske i anticrnogorske političke grupacije nestati sa političke scene".

"Iz prostog razloga što će svi građani Crne Gore osjetiti benefite članstva u Alijansi i brzo shvatiti, posebno onaj manji broj koji je za njih glasao, u kakav su ih ambis vodili", kazao je on.

Stanišić je, govoreći o potezima opozicije, rekao da od velikog dijela opozicije ne očekuje ništa dobro.

"I u to su nas uvjerili dosadašnjim ponašanjem. Očekujem da će i dalje služiti tuđim interesima, ali moraju da shvate da je priča o članstvu u NATO završena, a samim tim raspršene sve iluzije o nekim velikodržavnim projektima koji se nijesu mogli zamisliti bez Crne Gore. Kolektivni sistem bezbjednosti kakav baštini NATO savez najbolji je okvir da Crna Gora sačuva za sva vremena svoj suverenitet i teritorijalni integritet i u njemu jednu tekovinu koja je naš najveći kapital, a to je multietnički i multinacionalni sklad", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније