Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V. [ TVCG ]

09. 06. 2017. 16:01 >> 19:38
3

GRABAR KITAROVIĆ OCIJENILA

Prijem CG u NATO važan za region

Prijem Crne Gore u NATO važan je korak za bezbjednost, ne samo Crne Gore, već i cjelokupnog regiona, kazala je, u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Crna Gora i Hrvatska imaju odlične odnose, a to reba iskoristiti za poboljšanje ekonomske saradnje, ocijenili su Brajović i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Brajović i Grabar Kitarović su ocjenili da su odnosi između Crne Gore i Hrvatske primjer odlične dobrosusjedske saradnje i istakli zadovljstvo kontinuitetom kontakata na svim nivoima, što, kako su kazali, daje poseban podsticaj njihovom daljem jačanju.
Hrvatrska predsjednica je naglasila da naše dobre političke odnose treba da stavimo u svrhu još boljih ekonomskih odnosa i infrastrukturne povezanosti.

Brajović je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju je Hrvatska, kao i predsjednica Grabar Kitarović lično, pružala Crnoj Gori na putu učlanjenja u NATO kao i našem putu u EU kojem ćemo, kako je kazao, u naredom periodu biti prioritetno posvećeni.

Dobre odnose iskoristi za ekonomsku saradnju

Plenković je kazao da obje zemlje žele da unaprijede odnose  i u političkom i ekonosmkom smislu.

"Takođe, želimo da unaprijedimo jugoistoka Evrope i ovu priliku sam iskoristio da čestitam Brajoviću i Crnoj Gori, članstvo u NATO što je bio strateški cilj. Drago mi je da smo sada saveznici", rekao je Plenković.

 Brajović, koji učestvuje na zasjedanju Parlamentarne skupštine procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji se održava u Zagrebu, kazao je da mu je drago što boravi  u Hrvatkoj u svojstvu predsjednika parlamenta zemlje članice NATO-a.

"Političku saradnju s Hrvatskom teško da možemo podići na viši nivo, možemo uraditi da tim vezama doprinesemo poboljšanju privredne saradnje i da ubrzavamo naš zajednički razvoj", naveo je Brajović.

Prilog Ivane Šebek TVCG

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније