Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 06. 2017. 12:51 >> 12:24
4

HAN I BRAJOVIĆ

Članstvo u NATO vjetar u leđa

Crna Gora je potpuno posvećena radu na članstvu u Evropskoj uniji, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica, istakao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je danas razgovarao s evropskim komesarom za proširenje, Johanesom Hanom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Brajović je tom prilikom ukazao da na istrajnost u reformskim procesima obavezuju i posljednja istraživanja javnog mnjenja koja pokazuju da bi 76 odsto crnogorskih građana glasalo za pristupanje EU.

Sagovornici su, kako je saopšteno nakon sastanka, razmijenili mišljenja o ukupnom procesu reformi, političkoj i ekonomskoj situaciji, te dinamici evropskog i evroatlantskog puta naše države, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost Zapadnog Balkana.

Predsjednik Brajović je izrazio uvjerenje da će se, i pored svih nacionalnih turbulencija i izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na njenoj agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.  

"Članstvo u NATO je naš vjetar u leđa i Crna Gora je potpuno spremna da preuzme odgovornosti nove članice i nastavi još kvalitetnijim i snažnijim tempom ka Evropskoj uniji", poručio je Brajović.

Sagovornici su konstatovali da Skupština mora biti ključno mjesto političkog dijaloga kao centralno mjesto demokratskog odlučivanja, jer je interesu svih unaprijeđenje života građana Crne Gore i društva u cjelini.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je na kraju zahvalio evropskom komesaru za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesu Hanu na kontinuiranoj podršci koju pruža Crnoj Gori u ukupnom procesu njenog pridruživanja Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније