Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

08. 06. 2017. 14:36   >>  14:09 25

MANDIĆ UVJEREN

Crna Gora će prva napustiti NATO

Lider Nove srpske demokratije (Nova), Andrija Mandić, uvjeren je da je Crna Gora prva zemlja koja će napustiti NATO. Najavio je da će nakon smjene aktuelna vlasti organizovati referendum o članstvu u tom vojnopolitičkom savezu.

 

Jedan od lidera Fronta navodi i da Crna Gora nikada nije imala saveznike koji bi joj bili bliži od Rusije i Srbije. Smatra da je sada Crna Gora potrebna Zapadu da posluži kao "balkanski nosač aviona" u borbi protiv Moskve i Beograda.

"Oni koji pokušavaju tome da se usprotive i koji se zalažu za očuvanje odnosa sa tradicionalnim saveznicima tretiraju se kao glavni neprijatelji", rekao je Mandić za rusku Izvestiju, prenosi Blic.

Mandić je vlast optužio za izvršavanje svih zadataka dobijenih od zapadnih političara. Crnogorska vlast, po njegovim riječima, dejstvuje u interesu trećih zemalja i ima koristoljubive ciljeve, a svejedno joj je što od sankcija uvedenih Rusiji strada prije svega sama Crna Gora.

U intervjuu je Andrija Mandić istakao da u potpunosti podržava predlog predsjednika društva rusko-srpsko-crngorskog prijateljstva "Slovenski most" Ljubomira Radinovića da se na nivou opština usvoji rezolucija o ukidanju antiruskih sankcija.

"Mi ćemo kao glavna snaga opozicije težiti da deklaraciju usvoje svi organi lokalne uprave u gradovima gdje je opozicija na vlasti. Ukidanje sankcija na nivou opština će biti moćan politički gest. To će doprinijeti prilivu ruskih investicija i turista", rekao je Mandić.

Mandić je izjavio i da je Crna Gora na ivici građanskih sukoba, a da se raskol u društvu produbio ulaskom u NATO.

Najavio je da će, ako opozicija dođe na vlast, prije svega revidirati stav po pitanju NATO-a.

"Većina građana je protiv ulaska zemlje u alijansu, jer su lovački avioni NATO-a bombardovali Crnu Goru još prije nego što su napali Srbiju. Zbog toga ćemo mi poslije smjene vlasti organizovati referendum o članstvu u vojnopolitičkom bloku i tako će Crna Gora biti prva zemlja koja će napustiti NATO", rekao je on, i najavio da biti ukinute antiruske sankcije i anulirano priznanje nezavisnosti Kosova.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније