Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

07. 06. 2017. 17:14 >> 16:51
7

KRIVOKAPIĆ OCIJENIO

"CG ulazi u novu političku fazu"

Crna Gora nakon NATO članstva ulazi u novu političku fazu, naglasio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, objašnjavajući da je, zbog toga SDP,, svojim Manifestom za okupljanje progresivnih snaga, ponudio jasan smjer kretanja političke alternative u cilju demokratske promjene vlasti.

Krivokapić je danas, o političkoj situaciji u Crnoj Gori nakon finalizacije procesa učlanjenja Crne Gore u NATO, razgovarao sa ambasadorom Hrvatske Veselkom Grubišićem.

Kako su saopštili iz SDP-a, Krivokapić je rekao da SDP-ov Manifest predviđa da se proces promjene vlasti jedino može voditi kroz političku agendu koja će učiniti nespornim Ustavna određenja nezavisne, građanske i evroatlantske Crne Gore koja poštuje svoje preuzete međunarodne obaveze.

"Za nas su to bazični i nepregovorljivi uslovi na kojima će SDP graditi politička partnerstva u novoj Vladi nakon promjene vlasti“, rekao je Krivokapić dodajući da politička alternativa postojećoj autokratiji mora biti jasno profilisana na tim bazičnim principima. "Svaki drugi pristup koji ove principe dovodi u pitanje u stvari održava status kvo i prepreka je neophodnim političkim promjenama u Crnoj Gori“.

On je, saopštio kako je "aktuelna sistemska kriza paralisala politički sistem a zemlju dovela u pogubno ekonomsko-socijalno stanje koje ide ka ozbiljnoj dužničkoj krizi i slomu javnih finansija".

Krivokapić je naglasio da aktuelna vlast nema ni politički ni ekonomski odgovor na sistemsku krizu. 

"U političkoj sferi imamo devastiran Parlament i zarobljene institucije koje funkcionišu kao partijski servis DPS-a, dok u ekonomsko-socijalnom dijelu su na sceni dalji udari na životni standard građana i zaštitnički odnos prema tajkunima bliskim vrhu DPS-a. U dijelu borbe protiv korupcije i kriminala imamo epidemiju zastare predmeta kao i odsustvo epiloga brojnih afera i skandala sa štetama koje se mjere stotinama miliona eura, čiji su akteri u vrhu ili oko vlasti", rekao je Krivokapić.

U saopštenju se dodaje da je Krivokapić zahvalio ambasadoru na partnerskom odnosu i pomoći koju je Hrvatska pružala Crnoj Gori, posebno u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније