Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 06. 2017. 15:12 >> 15:02
2

ZAEV ČESTITAO

Cio region treba da ide u NATO

Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je crnogorskom kolegi Dušku Markoviću i građanima prijem u članstvo u NATO.

Zaev je konstatovao da pristupanje Crne Gore dokazuje da vrata Alijanse ostaju otvorena i da će motivisati makedonsku vladu na ispunjavanje demokratskih standarda i modernizaciju vojske na putu ka NATO.

"Primjer Crne Gore potvrđuje da ako postoji politička volja i visok nivo građanske svijesti o značaju procesa reforme, onda će ona biti realizovana potrebnom dinamikom i otvoriće perspektivu drugim zemljama", naveo je Zaev u čestitki.

Prema Zaevu, NATO je savez demokratije i građani Makedonije, kao građani Crne Gore i cijelog regiona, treba da budu dio civilizovanog svijeta koji donosi stabilnost i bezbjednost.

Zaev je napomenuo da se smatra da je Makedonija ispunila sve NATO kriterijume još 2008. godine, ali da je njeno članstvo blokirano grčkim vetom zbog imena države, prenijeli su makedonski mediji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније