Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 06. 2017. 08:32 >> 08:10
14

JANOVIĆ JOKIĆU

Nećemo kao "Naš Aleksa" završiti na autobusu

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je da mu je žao što s predsjednikom Opštine Kotor, Vladimirom Jokićem, komunicira putem medija, iako je Vladi i lokalnim samoupravama mjesto za stolom.

 

Odgovarajući na reagovanje Jokića, koji je juče saopštio da bi svako trebalo da radi svoj posao, Janović je rekao da prvi čovjek kotorske opštine opet kasni s odgovorom, iako "popravlja prolazno vrijeme".

"Umjesto tri mjeseca, odgovor ovoga puta stiže nakon gotovo tri dana. Vidite da ipak razgovaramo, jedino mi je žao što to činimo putem medija, a zna se da je Vladi i lokalnim samoupravama mjesto za stolom, naročito kada na dnevni red dođu budžeti opština za narednu fiskalnu godinu, uključujući i kapitalne projekte. Našli bi na ovom Vašem spisku svega čega ste se latili za ova četiri mjeseca od kada ste na čelu kotorske opštine, dosta zajedničkih tema, pa smo i o njima mogli da porazgovaramo", ", navodi se u reagovanju Janovića.

On je rekao da razumije Jokića zašto to "medijski ne eksponira", uključujući, kako je kazao, i razgovore sa upravom VK "Primorac".

"Umjesto da čujete s kakvim se teškoćama suočavaju djeca, njihovi roditelji, treneri, Vi o rješenjima pričate daleko od kamera i fotoaparata. A kako i ne biste kada su ljudi koji već godinama sjede u upravljačkim strukturama kluba, Vaši najbliži saradnici u kabinetu. I apsolutno saosjećam sa Vama što Vam kao ministar sporta nijesam bio potreban u tom naumu, jer nijeste ni Vi meni trebali za sve ono što je Ministarstvo uradilo za ovih šest mjeseci koliko postoji. Ni kada smo klubovima i savezima putem konkursa po prvi put dodijeli četiri miliona, mladima 170 hiljada eura. Ne treba nam gospodine Jokiću Vaša pomoć ni u pisanju novog Zakona o sportu, Javni poziv za konsultacije već smo objavili, pripremamo i Nacionalni program razvoja crnogorskog sporta", rekao je Janović.

Podsjetio je da je "kurtoazno" slikanje sa ministrom prosvjete uslijedilo tek nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji kojim će se unaprijediti školski sport i samo u ovoj godini opremiti škole sportskom opremom vrijednom 300 hiljada eura.

"Unaprjeđujemo i sistem registracije klubova. Čudo se nijesmo sreli, jer i mi smo svakodnevno na terenu, gdje kontrolišemo klubove koji žele da se registruju i intezivno provjeravamo krivično-kaznenu evidenciju osnivača klubova i saveza. Privodimo kraju Centralni registar sporta, pišemo novu Uredbu o sportskim naknadama. I pored svega ovoga imamo vremena da i sa Vama razgovaramo o saradnji lokalnih zajednica sa Ministarstvom sporta. A Vaša prezauzetost onim što 'djelate i radite', jedino navodi na zaključak da ste se pružili duže od gubera", poručio je Janović. 

Umjesto što je navikao da navija, Janović je Jokiću rekao da bi trebalo da dokaže da je bolji od prethodne kotorske vlasti, te da pod hitno pogura novoosnovanu Komisiju za praćenje radova.

"Da Direkcija što prije završi rekonstrukciju gradskog bazena i na otvaranju prvi uskočite u njega. Razbistriće Vam se pogled, a i da popravite kondiciju, trebaće vam. Takođe mi je drago što ste navijali za svaki moj potez u bazenu, ali bi mi bilo još draže kada biste ste me uvjerili da ste navijali i za crnogorsku reprezentaciju koju sam predvodio! I potpuno Vas razumijem zašto Vam nije do naše zajedničke fotografije, ali Vas u jedno uvjeravam. Ako se ikada slikamo, ta fotografiija sigurno neće kao 'Naš Aleksa' završiti na autobusu", zaključuje se u reagovanju Janovića.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније