Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 06. 2017. 21:36 >> 22:44
6

TREBALO DA BUDE SJUTRA

Otkazana sjednica GO SNP-a

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije, koja je trebalo da se održi u ponedjeljak 5. juna, je otkazana.

Kako su saopštili iz te stranke, na zahtjev 15 predsjednika opštinskih odbora Socijalističke narodne partije, dr Branko Ivanović, kao najstariji član Glavnog odbora, koji obavlja funkciju predsjedavajućeg, otkazao je sjednicu zakazanu za 5. jun.

"Zahtjev za otkazivanje sjednice uputili su predsjednici SNP-a Podgorica, Pljevlja, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Rožaje, Šavnik, Plav, Gusinje, Andrijevica, Bar, Budva, Danilovgrad, Kotor i Tivat," navodi se u saopštenju te partije.

Predsjednici 15 opštinskih odbora SNP-a su, u pismu upućenom Srđanu Miliću, zatražili da bude određen za predsjedavajućeg Glavnog odbora do Kongresa i da odgovori na njihov zahtjev, kako bi usaglasili termin održavanja naredne sjednice kojoj bi prisustvovali ukoliko njihov zahtjev bude prihvaćen.

"Izražavamo žaljenje što ste na kraju i Vi, umjesto da sankcionišete u skladu sa Zaključcima Glavnog odbora koje smo više puta tim povodom usvajali, medijsko obraćanje Partiji od strane nekih funkcionera, prihvatili njihov model ponašanja koji je suprotan osnovnim načelima SNP, a to je komunikacija s Partijom preko medija i o ostavci nas tim putem obavjestili", kaže se u pismu.

Navodi se da ogromna većina člansva SNP-a, kao i članova opštinskih i državnih organa partije, nije saglasna sa Milićevom odlukom da podnese ostavku.

"Svjesni smo, takođe, da kod Vas ne postoji pojam neopozive i opozive ostavke, nego ostavka znači upravo to, jer ste vi bili i ostali čovjek, i nikada nijeste kalkulisali s takvim stvarima, za razliku od nekih koji su se zaklinjali da neće biti na nekim funkcijama, a zatim ih trčeći dohvatili i ponijeli ih sa sobom iz SNP-a kao prćiju", dodaju predsjednici 15 opštinskih odbora SNP-a.

Oni su pozvali Milića da u ovom slučaju postupi u skladu sa onim što je, kako su rekli, radio svih ovih godina na čelu SNP-a, a to znači da uradi ono što je najbolje za SNP.

"Statutom SNP propisano je da nakon konstatacije ostavke Predsjednika SNP, Glavni odbor određuje člana Izvršnog odbora Glavnog odbora za predsjedavajućeg Glavnog odbora i Izvršnog odbora, koji rukovodi sjednicama", navodi se u pismu.

Predsjednici opštinskih odbora smatraju da je Milić, polazeći od toga da je član Izvršnog odbora Glavnog odbora i da mu ta funkcija ne prestaje ostavkom na funkciju predsjednika, kao i da je jedini član IO GO, koji je unaprijed definisao da neće biti kandidat za predsjednika, jedino pravilno i pravedno rješenje za predsjedavajućeg, jer su svi članovi IO GO, osim njega, potencijalni kandidati za predsjednika.

"Mi od vas tražimo samo da prihvatite da kao član IO GO, Vi budete određeni za predsjedavajućeg GO i IO GO, jer samo vi možete vašim autoritetom i pravednim i objektivnim postupanjem tokom trajanja unutarpartijske procedure omogućiti da se ta procedura sprovede na način saglasan sa Statutom", kaže se u pismu.

Navodi se da su oko njegovog predsjedavanja saglasni svi, "ako se oni u međuvremenu i oko toga nijesu predomislili".

"Nas 15 predsjednika opštinskih odbora SNP CG smatra da smo svojim dosadašnjim radom i postupanjem, poštovanjem Statuta i čuvanjem digniteta Partije zaslužili da Vi ispoštujete ovaj zahtjev", kaže se u pismu.

Oni su predlog Odluke danas dostavili najstarijem članu Glavnog odbora koji obavlja funkciju predsjedavajućeg, „ali da neće prisustvovati sjednici zakazanoj za 5. jun niko od nas izuzev predsjedavajućeg dr Branka Ivanovića i sekretara IO Spasoja Kovačevića, te da sjednici neće prisustvovati značajan broj članova Glavnog odbora iz naših opštinskih organizacija“.

"Očekujemo Vaš odgovor na naš zahtjev nakon kojeg bi usaglasili termin održavanja sjednice Glavnog odbora kojoj ćemo prisustvovali ukoliko budete prihvatili naš zahtjev da budete određeni za predsjedavajućeg do Kongresa", zaključuje se u pismu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније