Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

02. 06. 2017. 17:56 >> 17:29
9

KNEŽEVIĆ NAGLAŠAVA

"Darmanović potvrdio da sam u pravu"

Očigledno, članstvo Crne Gore u NATO predstavlja ne samo veliku iluziju, nego i direktan i žestok udar na budžet ionako prezadužene države, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević. A ako neko pomisli da će se podizanjem zastave u Briselu, ulaskom u NATO, nadomjestiti ekonomska kapitulacija Crne Gore, grdno se vara. Građani naše zemlje treba da znaju da će u svakom trenutku niko drugi nego upravo oni finansirati i članstvo u NATO, ali i sve vojne misije, pa će ih tokom prve decenije samo ovih dva posto BDP-a koštati sedamsto miliona eura, tvrdi Knežević.

On je, reagujući na izjavu ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića, da će Crna Gora, do 2024. godine, dostići potrebnih 2 odsto BDP-a za odbranu, izjavio da se sad ispostavlja da je bio "potpuno u pravu" kada je "precizno saopštio da će članstvo Crne Gore u NATO, i to bez učešća u vojnim misijama, koštati našu zemlju čitavih sedamdeset miliona eura godišnje". 
 
"Upravo naši građani će, na žalost, direktno trpjeti posljedice i za sve potencijalne bezbjedonosne rizike, koji se mogu dogoditi u Crnoj Gori, kao i u našim vojnim misijama van zemlje. Zato su fraze i floskule o navodnom aktiviranju člana 5, u slučaju da neko napadne Crnu Goru, ne samo besmislene, već predstavljaju i direktno targetiranje i otvoreni poziv za militantne ekstremističke grupe, koje nijesu poštedjele ni mnogo veće, ni bezbjednosno moćnije članice NATO-a. kao što su Francuska, Velika Britanija, Turska i Belgija", navodi lider DNP-a. 
 
Knežević tvrdi da mir i bezbjednost naših građana nijesu nikad bili, niti su prioritet za "aparatčika Srđana Darmanovića, koji ganja svoju karijeru po svaku cijenu, dok god može da izigrava nekakvog ministra vanjskih poslova, kojem su bezbjednost naših građana i njihova mirna budućnost i perspektive vazda bile na posljednjem mjestu".
 
Lider DNP-a tvrdi da njegov podatak o 70 miliona eura godišnje ukazuje na činjenicu da će poslije Ministarstava unutrašnjih poslova, finansija, prosvjete i rada i socijalnog staranja, izdaci za NATO biti naša peta potrošačka jedinica.
 
Knežević pita Darmanovića "iz kojih će to realnih izvora Crna Gora finansirati članstvo u NATO?! Tim prije što se ionako nalazimo pred potpunim bankrotom, o čemu je nedavno govorio i premijer Sinđelićeve Vlade Duško Marković. Šta će se desiti ukoliko NATO zatraži da Crna Gora pošalje bataljon od 600 vojnika u vojnu misiju u Avganistan, koja će nas koštati još dodatnih sto pedeset miliona eura?! I iz kojih će to izvora Crna Gora  biti uopšte u mogućnosti da realizuje i tu vojnu misiju, i kako će se sve to dalje odraziti na težak standard osiromašene većine građana Crne Gore", navodi Knežević u reagovanju
 
On, istovremeno postavlja pitanje i ministru odbrane: "šta se to najednom desilo sa onih njegovih sedamdeset centi po građaninu Crne Gore, iza kojih je bio onako nabusito stao?! I kako se to sedamdeset centi sad naglo pretvoriše u sedamdeset miliona eura? Očigledno je da se i u slučaju Boškovića, kao i u većini slučajeva kad je državni vrh u pitanju, radi o namjernim previdima od po nekoliko nula", zaključuje Knežević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније