Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2017. 13:34 >> 13:07

KRIVOKAPIĆ ZAEVU

Velika pobjeda evropske Makedonije

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić uputio je čestitku predsjedniku Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu povodom njegovog izbora na funkciju predsjednika Vlade Makedonije u kojoj ocjenjuje da je njegov izbor velika pobjeda demokratske i evropske Makedonije.

"Vi i Socijaldemokratski savez Makedonije ste prošli težak put da biste odbranili osnovno Ustavno pravo na elementarno poštene izbore. Vaša višegodišnja borba i ogroman trud koji ste uložili i kroz vanparlamentarne vidove borbe na kraju se vratio kroz pravedan epilog i vašu veliku pobjedu", navodi se u čestitki Krivokapića.

On je ocijenio da je pobjeda Zaeva veliki podstrek za sve progresivne političke snage regiona u borbi za demokratske reforme, slobodne izbore i ekonomsko socijalnu obnovu naših društava.

"Ona je poruka i svim regionalnim autokratijama koje su zarobile institucije da se u konačnom ne može dobiti bitka sa sopstvenim građanima, slobodom, pravdom i demokratijom", kazao je predsjednik SDP-a.
 
Krivikapić je izrazio uvjerenje da će Zaev voditi svoju zemlju prema EU i NATO integracijama, kako je kazao dosljedno uspostavljajući evropske i demokratske standarde čime će doprinjeti daljoj konsolidaciji političkih i bezbjednosnih prilika u regionu.
 
"Borba za slobodne izbore je izazov i za nas u Crnoj Gori. Vaša posvećenost i istrajnost će biti putokaz i nama u SDP da nastavimo da gradimo društvo u kojem su slobodni izbori i mirna i demokratska smjena vlasti praznik demokratije, a ne uvod u destabilizaciju radi odbrane vlasti po svaku cijenu", navodi se u čestitki Krovokapića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније