Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

30. 05. 2017. 19:21 >> 18:56

DARMANOVIĆ - HOJZGEN

Integracioni procesi nemaju alternativu

Institucionalizacija novih oblika regionalnog povezivanja ne treba da bude alternativa integracionim procesima, saglasili su se šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović i savjetnik za vanjsku, bezbjednosnu i odbrambenu politiku savezne kancelarke Angele Merkel dr Kristof Hojzgen. Oni su istakli da dinamika napretka svake države na evropskom putu treba da bude mjerena isključivo ostvarenim rezulatatima, kao i da bi svako eventualno usporavanje ovog procesa moglo imati šire negativne implikacije.

Darmanović je danas boravio u Berlinu, gdje se sastao i sa predsjedavajućim Minhenskom bezbjednosnom konferencijom ambasadorom Volfgangom Išingerom i održao predavanje u Njemačkom savjetu za međunarodne odnose na temu: “Crna Gora u NATO: značaj za Balkan i Evropu”.

Savjetnik Angele Merkel čestitao je Crnoj Gori na predstojećem članstvu u NATO-u, a sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, razmijenili mišljenja o modalitetima efikasnijeg korišćenja mehanizama Berlinskog procesa, pogotovo u susret julskom samitu u Trstu. 

"Na toj liniji, ministar Darmanović naglasio da je Crna Gora zainteresovana za dalje snaženje saradnje u okviru postojećih  inicijativa", navodi se u saopštenju. 

U nastavku, razgovarano je o regionalnim bezbjednosnim prilikama i konstatovana važnost aktivnog angažmana EU i NATO-a na Zapadnom Balkanu, posebno u kontekstu potrebe ograničavanja spoljnih uticaja, stabilizacije i jačanja evropske perspektive  regiona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније