Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

30. 05. 2017. 12:43 >> 12:16
3

MARKOVIĆ I KEMP

UK uz CG u pregovaračkom procesu

Nakon formalizacije članstva u NATO 5. juna, Crna Gora će nastojati da intenzivira svoj pregovarački proces sa Evropskom unijom, vodeći istovremeno računa o ekonomskom rastu i razvoju, kao i odbrani nacionalnih interesa od miješanja trećih strana u unutrašnja pitanja. U ostvarivanju tih namjera podršku će joj kao i do sada pružati Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke UK Alison Kemp.

 

Ocijenili su odličnim bilateralne odnose UK i Crne Gore, kazali da očekuju nastavak dijaloga na najvišem političkom nivou, ali I istakli potrebu da se ti odnosi oplemene jačanjem ekonomske saradnje.

Marković je ambasadorku Kemp informisao o jačanju vladavine prava, snaženju institucija te namjeri daljeg sprovođenja strukturnih reformi, što sve naš biznis ambijent čini povoljnim i privlačnim za strane investicije.

“Ambasadorka Kemp je prenijela snažan interes britanske Vlade za nastavak strateškog partnerstva i ocijenila da će UK ostati snažno prisutna na Balkanu, a kada je Crna Gora u pitanju da će prioriteti saradnje ostati isti – vladavina prava, borba protiv organizovanog kriminala, reforma javne uprave i učenje engleskog jezika”, navodi se u saopštenju Vlade.

Ocjenjujući da Bregzit nije ograničenje za saradnju, već da pruža nove mogućnosti, premijer je rekao da Crna Gora ostaje posvećena ispunjavanju evropske agende.

“EU je, kako je istakao, najbolji okvir za Crnu Goru koja planira da završi pregovore u narednih četiri do pet godina. Istakao je značaj politike proširenja za Zapadni Balkan i ocijenio da je ta politika ključna za očuvanje mira i stabilnosti u region”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније